2016-07-26 19:17:07
Φωτογραφία για Δωρεά 500.000 ευρώ έχει φρενάρει σε δικαστική απόφαση
Δωρεά ύψους 500.000 ευρώ από τον κ. Χαράλαμπο Τσιμά, προκειμένου να δημιουργηθεί Στέκι Παιδιού και Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Βόλο, περιμένει Την εκμετάλλευση της δωρεάς από το δήμο Βόλου, «φρενάρουν» όροι για την αξιοποίηση ακινήτου που κατέλιπε διαθέτης για κοινωφελείς σκοπούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ δήμου και Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου.

Ο δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Αχιλλοπούλειο, είχαν αποφασίσει ανταλλαγή ακινήτων, προκειμένου ο πρώτος να μπορέσει να δημιουργήσει δημοτικό κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί Στέκι Παιδιού και Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη, σε έκταση που ανήκει και στους δύο φορείς. Οι δύο δομές προγραμματίζονται να γίνουν ακίνητο στη συμβολή των Κασσαβέτη και Σταθά. Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει κατά 50% στο νοσοκομείο και κατά 50% στο δήμο. Ο δήμος ζήτησε να ανταλλάξει οικόπεδο με διατηρητέο στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Κονταράτου με το υπόλοιπο 50% του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη και Σταθά, προκειμένου το δεύτερο ακίνητο να περιέλθει στην πλήρη κυριότητά του.


Η ανταλλαγή των ακινήτων εγκρίθηκε τόσο από το δημοτικό συμβούλιο όσο και από τη διοίκηση του Αχιλλοπουλείου, σταμάτησε όμως στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Απόφαση του Εφετείου Αθηνών που καθορίζει δεσμευτικά τους όρους και τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου που διέθεσε από κοινού σε δήμο και νοσοκομείο η διαθέτης Φιλίτσα χα Ευσταθίου Ιωαννίδου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς.

Το Νοσοκομείο Βόλου υπέβαλλε αίτημα μεταρρύθμισης της εφετειακής απόφασης, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η ανταλλαγή των οικοπέδων.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου, θα ασκήσει ο δήμος Βόλου, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου 2016 και σε περίπτωση θετικής έκβασης θα ανοίξει το δρόμο για την αξιοποίηση του ακινήτου, αλλά και της δωρεάς ύψους 500.000 ευρώ προκειμένου να δημιουργηθούν δύο σημαντικές δομές για τους μικρούς δημότες της πόλης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ