2016-08-05 11:12:07
Φωτογραφία για Διεθνές βραβείο σε διδάκτορα του τμήματος Χημείας του Παν. Κύπρου
Σημαντική διάκριση πέτυχε η Δρ Στυλιάνα Ι. Μιραλλάη, απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου Η Δρ Μιραλλάη, κάτοχος διδακτορικού τίτλου στον τομέα της Οργανικής Χημείας και Χημείας Ετεροκυκλικών Συστημάτων, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Παναγιώτη Α. Κουτεντή, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε άλλες αιτήσεις από όλο τον κόσμο και να βραβευθεί από το Ιρλανδικό Συμβούλιο Έρευνας (Irish Research Council) με το διεθνές βραβείο «Government of Ireland Postdoctoral Fellowship 2016». Το εν λόγω βραβείο θεωρείται ένα από τα πιο ανταγωνιστικά βραβεία διεθνούς εμβέλειας, αφού ο δείκτης επιτυχίας κυμαίνεται σε 13-15% διεθνώς.

Με την εξασφάλιση του συγκεκριμένου βραβείου, η απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μιραλλάη θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί στο Ερευνητικό Κέντρο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας (National University of Ireland, Galway), στην ομάδα του Δρα Fawaz Aldabbagh, με θέμα «Benzo[1,2,4]triazin-7-ones: Synthesis and Anti-Cancer Αctivity».


Η Δρ Μιραλλάη, κατά τη διάρκεια του διδακτορικού της, είχε εργαστεί στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως βοηθός διδασκαλίας, ενώ πρόσφατα εργοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως προσωρινή Λέκτορας στο Τμήμα Επιστημών Υγείας. Σημειώνεται ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 βραβεύθηκε με Υποτροφία Υποψήφιων Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Κύπρου για την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση του Τμήματος Χημείας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού συνεχάρη θερμά την απόφοιτο Δρα Στυλιάνα Ι. Μιραλλάη για την εξασφάλιση της κορυφαίας αυτής διάκρισης από το Ιρλανδικό Συμβούλιο Έρευνας, τόνισε ότι εκπροσωπεί επάξια το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο εξωτερικό. «Τέτοια παραδείγματα αποφοίτων μας, μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στη βραβευθείσα για τη σημαντική διεθνή διάκρισή της, την προσφορά της στην επιστήμη και τη συνεισφορά της στη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συγχαρητήρια επίσης, στα μέλη του Τμήματος Χημείας που συνέβαλαν στην εκπαίδευση και κατάρτιση της Στυλιάνας».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψεύτικες υποσχέσεις!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ψεύτικες υποσχέσεις!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ