2016-08-05 11:10:37
Φωτογραφία για Ψεύτικες υποσχέσεις!
Πάντα, όταν έρχονται τα δύσκολα στην ζωή ενός τόπου τότε έρχονται οι αυτόκλητοι σωτήρες για να "σώσουν" τον κόσμο. Υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και πράττουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έταξαν. Ο "αντίπαλος" σωτήρας υπόσχεται πως όταν θα ανέβει στην εξουσία θα αλλάξει τα κακώς κείμενα του πρώτου και θα φέρει την ανάπτυξη. Και μόλις καταλάβει τα έδρανα κάνει ακριβώς τα ίδια με τον προηγούμενο.

Μηδενιστικά όλα αυτά θα σκεφτεί κανείς. Όμως δεν παύει στην πλειοψηφία να είναι αλήθεια και να ταλανίζει τη ζωή του τόπου. Και το πόπολο ακολουθεί ωσάν τα πρόβατα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και διάθεσης αλλαγής. Γιατί το μυστικό σ'όλα αυτά είναι πως τελικά κανείς δεν θέλει να αλλάξει πραγματικά. Αυτός που έχει μάθει στην αρπαχτή δεν θέλει να χάσει τα "προνόμιά" του και προτιμά να κάνει οτιδήποτε γι'αυτό. Και φυσικά θα στηρίξει τους ομοίους του για να μη χαλάσει το σύστημα. Και η ζωή συνεχίζεται.


Όσο ο άνθρωπος δεν αλλάζει εκ των έσω και ριζικά, ας μην έχουμε αυταπάτες σωτηρίας από αυτόκλητους σωτήρες. Κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί αν πρώτα δεν εξασφαλίσει το προσωπικό του όφελος. Και τότε θα κάνει την δουλειά του και μετά θα αφήσει πίσω του αποκαΐδια.

Πως γίνεται όμως αυτός που ήταν και έχασε το θώκο, να θέλει πάλι να αναρριχηθεί; Αφού "μάτωνε" όταν ήταν επάνω γιατί να θέλει πάλι το Γολγοθά; Γιατί να θέλουν να κάνουν τους σωτήρες οι ίδιοι και τα παιδιά τους αφού υποφέρουν; Μήπως τελικά είναι τόσο αλτρουιστές που "θυσιάζονται" για εμάς; Η μήπως η κονόμα και η εξασφάλιση είναι τόσο μεγάλη που απαγορεύεται σε άλλους να γευτούν τον καρπό;

Ο λαός λέει "αν θέλεις να καταλάβεις κάποιον ποιός πραγματικά είναι δώσ'του εξουσία". Έτσι δεν αποκλείεται κάποιος που κάνει τον καλό να αλλάξει άρδην μόλις πιάσει την καλή. Γι'αυτό ας μην τρώμε εύκολα το παραμύθι και ας κοιτάξουμε μέσα μας. Θέλουμε την αλλαγή προς το καλύτερο; Τότε απαιτούνται θυσίες που έχουν προσωπικό κόστος αλλά φέρνουν σίγουρο αποτέλεσμα. Και τότε δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης όλοι αυτοί που καταδυναστεύουν τον τόπο και τις ζωές μας
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ