2016-08-10 19:24:17
Φωτογραφία για Η μπαταρία που θα χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο της Apple
Ακόμη ένα στοιχείο βρήκε την δημοσιότητα σήμερα, που αποδεικνύει ότι το project Titan της Apple, δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η Apple ετοιμάζει αυτοκίνητο!

Το συγκεκριμένο στοιχείο αφορά την  νέα συνεργασία της Apple με εταιρία από την Βόρια Κορέα, που η ειδικότητά της είναι οι μπαταρίες. Ο σκοπός της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η δημιουργία “κυρτής” μπαταρίας, τεχνολογίας ιόντων λιθίου που θα χρησιμοποιηθεί στο φερόμενο Apple Car. Η χρήση αυτού του τύπου της μπαταρίας, θα βοηθά στο αυτοκίνητο να κρατάει χαμηλές θερμοκρασίες.

Ενώ το όνομα της εταιρείας της Βόρειας Κορέας παραμένει άγνωστο, λόγο της συμφωνίας “μη δημοσιοποίησης”, πηγές αναφέρουν ότι αυτή απασχολεί μόλις 20 άτομα προσωπικό. Το team της Βόρειας Κορέας φαίνεται ότι ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα του Project Titan με σκοπό να βελτιωθεί η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο της Apple.


H Apple στο κοντινό παρελθόν είχε έρθει σε συνεννόηση με την Samsung και το τμήμα των μπαταριών της. Να τονίσουμε ότι η το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας “Samsung SDI” είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μπαταριών σε μεγάλα ηλεκτρικά project της BMW, αλλά και άλλον μεγάλων εταιρειών. Όμως η νέα της συνεργασία με την ομάδα από την Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία τεχνολογίας μπαταρίας που θα συναντάται μόνο στο δικό της αυτοκίνητο.

Η νέα μορφή “κυρτής” μπαταρίας που θέλει να αναπτύξει η Apple μαζί μην εταιρία της Βόρειας Κορέας, φαίνεται ότι για έχει πάχος μόνο 2 χιλιοστά  και φυσικά “κυρτή” επιφάνεια. Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ήδη διαθέτουν τετράγωνες ή στρόγγυλες μπαταρίες, ενώ η “κυρτή” της Apple θα μπορεί να “κρυφτεί” καλύτερα και να πιάσει πιο μεγάλη επιφάνεια.

“Επειδή οι μπαταρίες δημιουργούν το μεγαλύτερο τμήμα της θέρμανσης τους στο κέντρο τους, λόγο των χημικών αντιδράσεων της. Η Apple πολύ έξυπνα με την χρήση “κυρτής” μπαταρίας θα εξαλείψει το παραπάνω γεγονός καθώς η μπαταρία θα μπορεί να είναι αερόψυκτη. Φυσικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο σύστημα ψύξης, αλλά αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με τα σημερινά” Αναφέρουν οι ETNews σχετικά με της μπαταρίες που θέλει να αναπτύξει η Apple.

Φυσικά η Apple δεν σχολιάζει τίποτα για όλα τα παραπάνω, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2021 για να μάθουμε περισσότερα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ