2016-08-13 16:00:31
Φωτογραφία για Χρήμα με τη σέσουλα δίνουν οι χορηγοί στην Αγγλία
Οι εταιρείες που θα διαφημιστούν στις φανέλες των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ θα καταβάλουν συνολικά 226,5 εκατ. λίρες. Το ποσό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στην Μπουντεσλίγκα (101 εκατ. λίρες τη σεζόν 2015-16) και την Πριμέρα Ντιβιζιόν (65 εκατ. λίρες τη σεζόν 2015-16), τις δύο ευρωπαϊκές λίγκες που ακολουθούν σε οικονομική ισχύ. Για τρίτη συνεχή σεζόν στην κορυφή της λίστας ως η πιο ακριβή χορηγία είναι αυτή της Chevrolet στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό που αλλάζει, είναι πως οι μικρομεσαίες ομάδες κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από το παρελθόν.

Η Σαουθάμπτον, για παράδειγμα, θα λάβει από την τηλεπικοινωνιακή Virgin Media 5 εκατ. λίρες περισσότερες από ό,τι έδινε ο περσινός της σπόνσορας. Η ελκυστικότητα της Πρέμιερ στις παγκόσμιες αγορές καταδεικνύεται ξεκάθαρα από το ότι 16 σύλλογοι έχουν χορηγό φανέλας που εδρεύει εκτός Μεγάλης Βρετανίας και συγκεκριμένα σε ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα και Κόστα Ρίκα
. Η προ ολίγων εβδομάδων σύναψη συνεργασίας της Χαλ με τη στοιχηματική SportPesa από την Κένυα, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που εταιρεία από την Αφρική θα φιγουράρει σε εμφάνιση ομάδας της αγγλικής Πρέμιερ. Μόνο Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον, Στόουκ και Μίντλεσμπρο επιμένουν βρετανικά σε επίπεδο χορηγού φανέλας. Από αυτές, η Σαουθάμπτον είναι η μοναδική που σύναψε συμφωνία με διαφορετικό χορηγό σε σχέση με πέρυσι, ενώ το ίδιο συνέβη και με Σουόνσι, Γουεστ Μπρομ και Χαλ. Μια ματιά στον πίνακα, στο σημείο του επιχειρηματικού τομέα από τον οποίο προέρχεται ο κάθε χορηγός, παρατηρούμε πως η βιομηχανία του στοιχήματος κερδίζει κατά κράτος. Μπορεί οι ποδοσφαιρικές αρχές της Αγγλίας να έχουν απαγορεύσει καθολικά τον στοιχηματισμό στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου (παίκτες, προπονητές, διοικούντες, κλπ), ωστόσο αυτός ο τομέας στηρίζει σε μέγιστο βαθμό τις ομάδες, με ζεστό χρήμα.

Πηγή: sportotal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ