2012-05-16 16:40:05
Φωτογραφία για Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη
Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 οι νέοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη “τρέχουμε για τη ζωή, τρέχουμε για τη μνήμη”. Ευαισθητοποιούμαστε και συνειδητά ενεργούμε για το μέλλον μας.

Τρέχουμε με σύμμαχο τη μνήμη, ενάντια στη λήθη της ιστορίας μας και με στόχο τη ζωή μας.

Η γενοκτονία είναι μία καταδικαστέα πράξη που μας αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθώντας τη νεανική μας κουλτούρα αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έλα και εσύ μαζί μας μια βόλτα, παρέα με την Ιστορία, το Γιώργο, τη Μνήμη, το Σωτήρη, τη Ζωή.

“ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ”

Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας Π.Ο.Ε.

Μετά τις επιτυχείς ποδηλατοπορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πέρυσι στις 18 Μαΐου, ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ οι ποδηλατοπορείες μνήμης με σύνθημα

"ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ"

θα πραγματοποιηθούν ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ, εις μνήμην των 353.000 αθώων θυμάτων της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους κατά την περίοδο 1914-1922.


Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας (Σ.Ε.Ν.) της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ποδηλατοπορεία μνήμης, συμβολικού χαρακτήρα το

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2012 στις 17:00 ΑΥΣΤΗΡΑ(για την Αθήνα),

με σημείο έναρξης της διαδρομής ΜΠΡΟΣΤΑ από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και σημείο τερματισμού την πλατεία Συντάγματος.

Στα ενδιάμεσα θα υπάρξουν δύο στάσεις σε μνημεία για κατάθεση λουλουδιών ως ελάχιστο φόρο τιμής. Η πρώτη στάση θα γίνει στην πλατεία Δαβάκη(Καλλιθέα), Παμποντιακό Ηρώο, όπου είναι το πρώτο ποντιακό μνημείο που χτίστηκε στην Αττική και η δεύτερη στάση στο Πεδίον του Άρεως, στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Οι στάσεις ΔΕΝ θα ξεπεράσουν τα 10 λεπτά συνολικά.

Κατά την είσοδό μας, αυτή των ποδηλατών, στην πλατεία Συντάγματος ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕ, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ομιλία και πορεία προς την τούρκικη πρεσβεία.

Η ποδηλατοπορεία είναι ΑΝΟΙΧΤΗ προς ΟΛΟΥΣ! Κάποια ποδήλατα θα έχουν μαύρα μπαλόνια πάνω τους(θα αφεθούν στην πλ.Συντάγματος στην κεντρική εκδήλωση), κάποια άλλα ελληνικές σημαίες, κάποιοι θα φοράνε γιλέκα φωσφοριζέ με το συμβολισμό της ποδηλατοπορείας, κάποιοι ενδεχομένως να φοράνε και παραδοσιακές φορεσιές Να σημειωθεί οτι η ποδηλατοπορεία θα γίνει με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και με συνοδεία της Αστυνομίας.

Διαδρομή που θα ακολουθηθεί: ridewithgps.com/users/64166/routes

Όσοι δεν έχετε ποδήλατο και ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε, πλησίων του σημείου εκκίνησης μπορείτε να ενοικιάσετε. πληροφορίες: athensbybike.gr/?page_id=59

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6973047571
6979495659
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ