2016-08-15 01:22:11
Φωτογραφία για Δύο γυναίκες πάνε για τα πράσινα μπερέ του US Army [video]
Ιστορία πρόκειται να γράψουν δύο γυναίκες αξιωματικοί του Στρατού των ΗΠΑ οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Fort Bragg, της Βόρειας Καρολίνα, για να αρχίσουν τη διαδικασία επιλογής και εισαγωγής στις Ειδικές Δυνάμεις και να αποκτήσουν τον πράσινο μπερέ.

Συγκεκριμένα οι δύο γυναίκες αξιωματικοί, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων δεν αποδεσμεύθηκαν από τον Στρατό των ΗΠΑ, πρόκειται να ενταχθούν στο διάρκειας 21 ημερών σχολείο αξιολόγησης και επιλογής των Ειδικών Δυνάμεων (SFAS: Special Forces Assessment and Selection) μαζί με 338 άνδρες συναδέλφους τους, που η έναρξη του τοποθετείται στις αρχές Οκτωβρίου 2016 («γεύση» του περιεχομένου παρουσιάζεται στο συνημμένο βίντεο).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Nestor A. Sadler, διοικητή του Συντάγματος Ειδικών Δυνάμεων του εδρεύοντος στο Fort Bragg, Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικού Πολέμου John F. Kennedy, η μία εκ των δύο υποψηφίων για το SFAS αρχικά αρνήθηκε την πρόσκληση συμμετοχής, αλλά στη συνέχεια την αποδέχθηκε.


Συνολικά ενδιαφέρον για το SFAS εξέφρασαν επτά υποψήφιες εκ των οποίων έγιναν δεκτές δύο. Σημειώνεται, ότι οι αξιωματικοί του Στρατού των ΗΠΑ μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στις Ειδικές Δυνάμεις μία φορά ετησίως.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής εξέτασε τις αιτήσεις 860 αξιωματικών για ένταξη στα τρία Συντάγματα Ειδικών Επιχειρήσεων, τις Ειδικές Δυνάμεις, τις δυνάμεις Πολιτικών Υποθέσεων (Civil Affairs) και τις δυνάμεις Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (PSYOP).

Όπως έγινε γνωστό 71 γυναίκες αξιωματικοί υπέβαλλαν αίτηση εκ των οποίων οι 65 αξιολογήθηκαν. Μάλιστα εννέα γυναίκες αξιωματικοί είχαν θέσει τις Ειδικές Δυνάμεις ως πρώτη επιλογή τοποθέτησης.

Με βάση τα ισχύοντα οι δύο υποψήφιες θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία το SFAS και στη συνέχεια το Σχολείο Πιστοποίησης Ειδικών Δυνάμεων (Special Forces Qualification Course) ώστε να αποκτήσουν τον πράσινο μπερέ.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι και οι δύο υποψήφιες που έχουν υπηρετήσει σε μονάδες υποστήριξης μάχης, δεν είναι απόφοιτοι της Στρατιωτικής Ακαδημίας του West Point, αλλά έγιναν αξιωματικοί μέσω άλλων συστημάτων (ROTC, OCS: Officer Candidate School).
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ