2016-08-15 12:26:08
Φωτογραφία για Δραματικές ελλείψεις προσωπικού στο Θριάσιο νοσοκομείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΦΑΡΜΑΚΟ

Healthmag.gr

Οι προσλήψεις δεν αρκούν να καλύψουν ούτε τους συνταξιοδοτούμενους, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία κλινικών και τμημάτων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου προκαλεί η πρόσφατη απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ) για τη μετακίνηση έξι ειδικευομένων γιατρών Γεν. Ιατρικής, που υπηρετούν με παράταση, σε άλλες δημόσιες μονάδες υγείας για χρονικό διάστημα 60 ημερών.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο, οι παραπάνω γιατροί κάλυπταν συνολικά 40 – 45 εφημερίες σε τουλάχιστον επτά κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου. 

Αποτέλεσμα της μετακίνησης είναι να δημιουργούνται κενά στις εφημερίες:

Α΄ Παθολογική Κλινική: 2 κενά τον Ιούλιο και 10 κενά τον Αύγουστο

Β’ Παθολογική Κλινική: 2 κενά τον Ιούλιο και 13 κενά τον Αύγουστο

Νευρολογική Κλινική: 3 κενά τον Ιούλιο και 10 κενά τον Αύγουστο

ΩΡΛ Κλινική: 2 κενά τον Ιούλιο και 4 κενά τον Αύγουστο

Αιμοδοσία: 6 κενά τον Ιούλιο και 8 κενά τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα την αναστολή των αιμοληψιών από αιμοδότες τα Σαββατοκύριακα, 

ΦΙΑΠ: 6 κενά τον Ιούλιο και 16 κενά τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα τη αναστολή εισαγωγών ασθενών

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών: 4 κενά τον Ιούλιο και 8 κενά τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του ιατρείου Διαλογής.)

Τα κενά που προκαλούνται από τη μετακίνηση έρχονται να προστεθούν στις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο. 

Χαρακτηριστικά, στην Αιμοδοσία υπηρετούν μόνο δύο μόνιμοι γιατροί (η μία αποσπασμένη από άλλο τμήμα του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου) και δύο επικουρικοί γιατροί, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο εφημεριών και να μην τις πληρώνονται.

Στην Πνευμονολογική κλινική υπηρετούν μόνο 4 ειδικευμένοι γιατροί με αποτέλεσμα, μετά από αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου, να έχει μειωθεί η διάρκεια της εφημερίας της κλινικής (στις 12 από τις 24 ώρες). 

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου (Παθολογικές κλινικές, η Χειρουργική, η ΜΑΦ, η ΦΙΑΠ, η ΩΡΛ, η Ορθοπεδική, η Ψυχιατρική, η Καρδιολογική κλινική, το Τμήμα Επειγόντων, τα Εργαστήρια αλλά και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Συνολικά, οι κενές οργανικές θέσεις στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο (με βάση τον Οργανισμό που είναι πετσοκομμένος και δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες) ξεπερνούν τις 210 και αναλυτικά περιλαμβάνουν: 31 θέσεις ειδικευμένων γιατρών, 81 θέσεις νοσηλευτών, 42 θέσεις τραυματιοφορέων - βοηθών θαλάμου, 19 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού, 4 θέσεις διοικητικού προσωπικού, 3 θέσεις ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού, 26 θέσεις καθαριστριών, τραπεζοκόμων και μαγείρων, 3 θέσεις εργατών, 1 θέση χημικού, 1 θέση φυσικού, 1 θέση διαιτολόγου, 1 θέση επόπτη δημόσια υγείας, 1 θέση βοηθού φαρμακείου, 2 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, 2 θέσεις φυλάκων. 

Ενώ οι ελλείψεις προσωπικού συνεχώς μεγαλώνουν στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας μειώθηκε κατά 2500 από πέρυσι και συνολικά την περασμένη τριετία κατά 13.500) οι προσλήψεις δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, καλούν όλους τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής να συμπαραταχθούνκαι να διεκδικήσουν:

1) Να ανακληθεί η μετακίνηση των ειδικευόμενων γιατρών

2) Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό σε όλα τα τμήματα και κλινικές. Να δοθούν όλα τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες

3) Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός εργαζόμενος. Να παραμείνουν με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα. 

4) Να καταργηθεί η τροποποίηση του Οργανισμού του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου που μειώνει τις οργανικές θέσεις προσωπικού.

5) Να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του Θριασίου νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ