2016-08-17 12:05:16
Φωτογραφία για Πόσο ευτυχισμένοι είναι εκείνοι που διοργανώνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
H διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων φέρνει ευτυχία στην διοργανώτρια χώρα. Ευτυχία που, δυστυχώς, δεν κρατά πολύ! Εκείνο που τελικά μένει είναι το οικονομικό βάρος των αγώνων! Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιέυτηκε λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, θετική επίπτωση στην ψυχολογία είναι προσωρινή!

Μια φετινή αξιολόγηση όλων των έως τώρα σχετικών μελετών διεθνώς κατέληξε στην ετυμηγορία ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις οι Ολυμπιακοί είναι μια υπόθεση χαμένων χρημάτων για τη διοργανώτρια πόλη». Τι γίνεται όμως με τα «άυλα» αποτελέσματα των αγώνων; Η μελέτη έχει τίτλο «Οι επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων στην ευτυχία» και επιβεβαιώνει ότι οι Αγώνες έχουν προσωρινά και μη χειροπιαστά στην ψυχική κατάσταση των κατοίκων της εκάστοτε διοργανώτριας χώρας!

Οι ερευνητές της London School of Economics and Political Science-LSE εστίασαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, συγκρίνοντας τα επίπεδα ευτυχίας στη βρετανική πρωτεύουσα, σε σχέση με τα αντίστοιχα στο Παρίσι και στο Βερολίνο, πριν τους αγώνες, στη διάρκειά τους και μετά από αυτούς
. Διαπιστώθηκε ότι ο μέσος Λονδρέζος ήταν σημαντικά πιο ευτυχισμένος από τον μέσο Παριζιάνο και τον μέσο Βερολινέζο στη διάρκεια των αγώνων, αλλά τα επίπεδα ευτυχίας των κατοίκων του Λονδίνου είχαν επιστρέψει στα κανονικά επίπεδά τους έως την επόμενη χρονιά. Κάτι ανάλογο πρέπει να συνέβη και στους κατοίκους της Αθήνας, όταν διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς του 2004.

Η μεγαλύτερη τόνωση παρατηρείται την ημέρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν επίσημα και την ημέρα που τελειώνουν! Φυσικά, τότε είναι που πέρα από το αίσθημα ευτυχίας μένουν και οι υποδομές και ο λογαριασμός!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ