2016-08-20 20:44:11
Φωτογραφία για Αχαΐα: Βγαίνουν σε στοίβες τα κατασχετήρια
Σοκ και δέος προκαλούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων στο σκέλος των δημοσίων εσόδων, προκειμένου να αποφευχθεί ο «κόφτης» μισθών και συντάξεων.

Βάσει μνημονίου έχει αναληφθεί η δέσμευση για την είσπραξη 1,730 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. έως τον Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές, ενώ στο μέτωπο των νέων οφειλών υπάρχει η δέσμευση για είσπραξη του 21% έως τον Σεπτέμβριο και του 23% έως τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σωτήρη Παπανδρέου στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" στο πλαίσιο αυτό, το υπ. Οικονομικών, από την αρχή του χρόνου και με ιδιαίτερη ένταση από τον Ιούνιο και μετά, έχει επιδοθεί σε «σαφάρι» κατασχέσεων, το οποίο αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εντυπωσιακός είναι και ο στόχος που έχει τεθεί στο πεδίο των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί), αφού προβλέπεται ότι πρέπει να επιβληθούν στο 52% των οφειλετών έως τον Σεπτέμβριο και στο 55% έως το τέλος του χρόνου.


Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι φέτος από τις αρχές του έτους, η εφορία κλιμακώνει την «επιδρομή» της στους λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστούν στο Δημόσιο και δεν ανταποκρίνονται -είτε ηθελημένα είτε λόγω αδυναμίας- στις οχλήσεις της για τακτοποίηση των χρεών τους.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα έχουν επιδοθεί από την αρχή του έτους 755.806 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών, για καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, μισθώματα, κ.ά.

20.000 ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Η εικόνα είναι αντίστοιχη και στην Αχαΐα, όπου μέσω του δικαστικού τμήματος της Α΄ΔΟΥ Πατρών, από τις αρχές του χρόνου και μέχρι τον Ιούλιο, είχαν επιδοθεί πάνω από 20.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια, έναντι 18.000 που είχαν επιδοθεί το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ