2016-08-25 16:25:11
Φωτογραφία για Έτσι πρέπει να είναι η τέλεια παιδική ντουλάπα!
Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να κρατάτε σε «τάξη» μια παιδική γκαρνταρόμπα. Τι γίνεται, όμως, όταν τα ρούχα των παιδιών αλλάζουν με ρυθμούς πιο γρήγορους και από αυτούς της τεχνολογίας;

Το πιθανότερο είναι να είστε γονείς και το θέμα με την παιδική ενδυμασία θα πρέπει να σας απασχολεί κυρίως για δύο λόγους.

Πρώτον, για οικονομικούς αφού δεν προλαβαίνετε να αλλάζετε ρούχα είτε πρόκειται για αγορά είτε σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται από την ώρα που ένα ρούχο φορεθεί από ένα παιδί μέχρι να καταλήξει ξανά καθαρό μέσα στη ντουλάπα. Δεύτερον, για λόγους οργάνωσης και μεταλαμπάδευσης της γνώσης σε ότι αφορά την ένδυση των παιδιών.

1. Εποχικός περιορισμός

Έχει παρατηρηθεί πως οι παιδικές γκαρνταρόμπες καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση από οποιουδήποτε ενηλίκου και αυτό γιατί οι ανάγκες ενός παιδιού αλλά και η σωματική ανάπτυξη του είναι τελείως διαφορετικές από αυτές των ανηλίκων. Ένα παιδί ενός έτους μπορεί να έχει, για παράδειγμα, 20 συνολάκια ρούχων ανά εποχή που μέχρι το τέλος αυτής μπορεί να πολλαπλασιαστούν περισσότερες από δύο φορές. Κρατήστε τον αριθμό των παιδικών ρούχων σε λογικά πλαίσια και μην μπαίνετε σε πειρασμούς. Να θυμάστε πως πολύ σύντομα ότι κι αν πάρετε για το παιδί δεν θα του κάνει.


2. Ενδυματολογική διαδικασία

Από μια ορισμένη ηλικία και έπειτα, συνήθως είναι αυτή των τεσσάρων ετών, τα παιδιά έχουν διαμορφώσει το (ενδυματολογικό) στιλ τους και είναι σε φάση τέτοια που μπορούν πλέον από μόνα τους να ανταποκριθούν στη διαδικασία του ντυσίματος. Για να γλιτώσετε από πολλούς παροντικούς αλλά και μελλοντικούς μπελάδες καλό θα είναι να τα διδάξετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν εύκολα να συνδυάζουν τα ρούχα τους αλλά και το πώς θα μπορούν να κρατούν σε τάξη την ντουλάπα τους. Ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ανακαλύπτει ένα νέο κόσμο που στα μάτια του φαντάζει μαγικός. Αυτό σημαίνει πως είναι σε θέση να δοκιμάζει ρούχα ολημερίς, χωρίς σταματημό, κάνοντας όμως τους πιο αστείους συνδυασμούς αλλά και την ντουλάπα να μοιάζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο.

Στρατιωτική πειθαρχεία

Κρατήστε την παιδική ντουλάπα σε στρατιωτικά πρότυπα. Με αυτό νοείται πως μπορείτε να οργανώσετε την παιδική ντουλάπα ανά είδος αλλά το κυριότερο με συγκεκριμένο αριθμό επ’ αυτών. Αυτό θα σας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα με κυριότερο αυτό της οικονομίας. Έχοντας ορίσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ανά είδος την επόμενη φορά που θα βγείτε για αγορές θα ξέρετε ποιες είναι οι πραγματικές ενδυματολογικές ανάγκες του παιδιού και δεν θα προβαίνετε σε ανώφελες αγορές. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε για ψώνια και ένα μπλουζάκι έχει εντυπωσιάσει το παιδί μπορείτε να το ενημερώσετε πως ο αριθμός που του αναλογεί είναι συμπληρωμένος και πως αν θέλει (κι αν εσείς μπορείτε φυσικά) μπορεί να διαλέξει κάτι άλλο από ένα είδος που έχει το περιθώριο να το κάνει, όπως τα εσώρουχα. Έτσι πέραν των υπολοίπων θα μάθετε στο παιδί να εντοπίζει τις πραγματικές ανάγκες του.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ