2016-08-25 16:03:06
Φωτογραφία για Η Yamaha ετοιμάζει αμφίβιο αυτοκίνητο
Ένα αρχείο από το Ιαπωνικό Γραφείο Κατοχυρώσεως Ευρεσιτεχνιών αποκαλύπτει ένα όχημα που μπορεί να ανασύρει τους τροχούς του μέσα στο αμάξωμα, μετατρεπόμενο σε σκάφος.

Μεταφράζοντας από τα ιαπωνικά, ο σκοπός της ευρεσιτεχνίας είναι «να παρέχει ένα όχημα που θα διαθέτει τέτοια δομή έτσι ώστε να επιτρέπει σε κάθε τροχό να αποθηκεύεται στο αμάξωμα χωρίς να χρειάζεται για να γίνει αυτό πολύ φαρδύ αμάξωμα».

Δεν υπάρχουν προ το παρόν λεπτομέρειες για τον κινητήρα και τα άλλα εξαρτήματα, ωστόσο η πατέντα που κατέθεσε η Yamaha επιβεβαιώνει ότι το όχημα θα διαθέτει ένα «κινητήρα που θα παρέχει υδροπρόωση που θα δίνει τη δυνατότητα στο παραπάνω όχημα να κινείται στην επιφάνεια του νερού».

Η Yamaha πρόσφατα, στο Tokyo Motor Show 2015 τον περασμένο Οκτώβριο, μας έδωσε μια γεύση από το πρωτότυπο Sports Ride, ένα μικρό σπόρτσκαρ που θα χρησιμοποιεί κάποιον από τους μοτοσικλετικούς κινητήρες της φίρμας. Και γι’ αυτό δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν κι αν ναι πότε θα μπει σε παραγωγή.

Η Yamaha, που φαίνεται ότι επιθυμεί να περάσει από τις μοτοσικλέτες και τα δυναμικά σπορ στη αυτοκινητοβιομηχανία, δείχνει με αυτή τη πατέντα του αμφίβιου οχήματος ότι εξερευνά μια νέα περιοχή ενδιαφέροντος στα αυτοκίνητα. Ένα εξεζητημένο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα προσπαθήσει να βρει τη θέση της, ούσα μια από τους ιδρυτές του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ