2016-09-02 15:18:10
Φωτογραφία για Έκκληση για την σωτηρία του τραυματισμένου ελαφιού που εντοπίστηκε στην Λήμνο
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λήμνου με ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση για την σωτηρία του τραυματισμένου ελαφιού που εντοπίστηκε στις περιοχές Ελβετικά – Ανδρώνι με το πόδι του να κρέμεται καθώς για να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα με πλοίο απαιτείται η κατασκευή ειδικού κλουβιού σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λήμνου επισημαίνει τι κινήσεις έχει κάνει αφού είναι σε επαφή με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) και τι χρειάζεται να γίνει για την σωτηρία του ζώου: «Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει τραυματισμένο ελάφι που κινείται στις περιοχές Ελβετικά-Ανδρώνι. Το ένα πόδι του κρέμεται και το ζώο κουτσαίνει. Δεν γνωρίζουμε αν ο τραυματισμός είναι πρόσφατος ή παλιός και υπάρχει πιθανότητα να έχει μολυνθεί το πόδι του με άγνωστες συνέπειες για την υγεία του. Φαίνεται νεαρής ηλικίας κι έχει ένα κέρατο.

Επικοινωνήσαμε με το ΕΚΠΑΖ το οποίο μπορεί να αναλάβει την περίθαλψη του ζώου, για να φτάσει όμως στο ΕΚΠΑΖ απαιτούνται συγκεκριμένες κινήσεις
.  Πρώτον, να κατασκευαστεί ειδικό κλουβί. Εφόσον το κλουβί είναι έτοιμο, όποιος δει το ζώο να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας ώστε να γίνουν προσπάθειες να πιαστεί. Στη συνέχεια άμεση μεταφορά στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ με καράβι προς Θεσσαλονίκη ή Πειραιά. Προτιμάται η Θεσσαλονίκη γιατί το δρομολόγιο είναι συντομότερο.

Το ειδικό κλουβί είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την αντιμετώπιση τραυματισμένων ελαφιών και θα φυλάσσεται σε κατάλληλο μέρος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε κάθε νέο περιστατικό. Κάνουμε έκκληση για την κατασκευή του ειδικού κλουβιού. Γνωρίζουμε τις διαστάσεις και την κατασκευή που χρειάζεται. Όποιος μπορεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο ας επικοινωνήσει μαζί μας στο 6978690683» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ