2016-09-04 22:22:07
Φωτογραφία για Φορολογικά βάρη άνω των 4,5 δισ. στις εταιρείες έως τα τέλη του 2016
Φορολογικά βάρη που ξεπερνούν τα 4,5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους οι επιχειρήσεις Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚτΚ είναι χαρακτηριστικό ότι μία εταιρεία με κέρδη 100χιλιάδες ευρώ, ενδέχεται να δώσει περίπου τα μισά από τα κέρδη της σε διάφορους φόρους, συμπεριλαμβανομένου του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της φορολογίας μπορεί να φτάσει σχεδόν το 44,4%, ενώ αν υπάρχει ΕΝΦΙΑ αυξάνεται κατά 2-3 μονάδες.

Στις επιχειρήσεις έχουν επιβληθεί έξι χαράτσια, o αυξημένος συντελεστής υπολογισμού του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, η προκαταβολή φόρου, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, ο ΕΝΦΙΑ, ο αυξημένος ΦΠΑ, αλλά και πολλοί ειδικοί φόροι, όπως στη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης, το ίντερνετ.

Σημειώνεται ότι αυτές οι αυξήσεις επηρεάζουν το επιχειρείν, καθώς είτε απορροφούνται από τις εταιρίες, είτε επηρεάζουν τα έσοδα.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία σοκ για την ελληνική οικονομία αποκαλύπτει έρευνα της MARC για την ΓΣΕΒΕΕ, που δημοσιεύει η Realnews.


18.100 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα κλείσουν το δεύτερο 6μηνο του 2016 και θα χαθούν 38.000 θέσεις εργασίας.

45.000 επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμών, ενώ 3 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Το 28,1% των επιχειρήσεων προτίθεται να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας τους επόμενους μήνες, το 98% δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε επένδυση μέχρι τον Δεκέμβριο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία αγγίζουν τα 90 δις ευρώ, στα ασφαλιστικά ταμεία τα 26 δις, στη ΔΕΗ τα 3 ενώ τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται στα 116 δις ευρώ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ