2016-09-11 08:21:20
Φωτογραφία για NTBOΡΚΟΒΙΤΣ: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Τη δημιουργία κοινοπραξίας για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων πρότεινε η Ελλάδα στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

«Υπάρχουν έργα που προτάθηκαν από τους Έλληνες συναδέλφους μας, όπως μια κοινοπραξία για την εξόρυξη φυσικών πόρων στην ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

 «Τα έργα αυτά προτάθηκαν στο ανώτατο επίπεδο, και από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Γίνονται συνομιλίες για το ζήτημα (...). Αλλά θα χρειαστεί η έγκριση των ελληνικών αρχών», πρόσθεσε ο ίδιος. O Αρκάντι Ντβόρκοβιτς ανέφερε ότι η ρωσική κρατική επιχείρηση αερίου Gazprom διαπραγματεύεται με ελληνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ΥΑΦΑ-Ποσειδών, με την οποία συνεργάζεται επί σειρά ετών.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμμετάσχει στην κατασκευή του Νότιου Διαδρόμου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η απόφαση για το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Νόβακ ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός αγωγού αερίου, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε, αλλά όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη».

Απ' την πλευρά του ο Νόβακ τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του έργου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου. Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, για το έργο ενδιαφέρονται επίσης η Ιταλία και η Αυστρία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως οι δύο χώρες μπορεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με την Κομισιόν για το ζήτημα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ