2016-09-13 22:18:07
Φωτογραφία για Γερμανός κάγκουρας κάνει δικό του το πεζοδρόμιο στο Ναύπλιο
Αν στάθμευσε το αυτοκίνητό του στη Γερμανία με αυτό τον τρόπο, στην καλύτερη περίπτωση θα του είχαν πάρει τις πινακίδες, θα το είχε απομακρύνει ο γερανός της αστυνομίας και θα είχε επιβληθεί ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην Ελλάδα, όπου ακόμα και οι ξένοι που υποτίθεται ότι είναι πιο συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι οδηγοί, επειδή ο νόμος τους το επιβάλει «αλωνίζουν» σε δρόμους και πεζοδρόμια, χωρίς να σέβονται ακόμα και τους πιο στοιχειώδεις κανόνες. Ο νόμος όμως στην Ελλάδα, φαίνεται ότι είναι μόνο στα χαρτιά και ψηφίστηκε για να μην εφαρμόζεται.

Το θηριώδες τζιπ της φωτογραφίας με Γερμανικές πινακίδες (ανήκει πιθανότατα σε Έλληνα μετανάστη), καβάλησε στις 10 το πρωί το πεζοδρόμιο στην Ασκληπιού (κοντά στο βενζινάδικο BP) «απαγορεύοντας» με αυτό τον τρόπο στους πεζούς να περάσουν. Και όχι μόνο αυτό. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που μας έστειλε φίλος του anagnostis.org έχει κλείσει την ράμπα για τους αναπήρους και την έξοδο της διαγραμμισμένης διάβασης.


Εκτός βέβαια από το Γερμανικό τζίπ ένα ακόμα λευκό αυτοκίνητο διακρίνεται να έχει σταθμεύει ακριβώς πάνω στη διάβαση πεζών, με ένα ακόμα αυτοκίνητο να συμπληρώνει το σκηνικό έχοντας σταθμεύει στη γωνία του πεζοδρομίου.

Και ο πιο προσεκτικός πεζός με την κατάσταση που επικρατούσε κινδύνευε να περάσει τον δρόμο, ενώ οποιοσδήποτε ΑΜΕΑ ήθελε να περάσει από αυτό το πεζοδρόμιο, ήταν αναγκασμένος να περιμένει πότε θα απελευθερωνόταν η δίοδος.

Φυσικά η Τροχαία ήταν απούσα και οι οδηγοί όλων αυτών των αυτοκινήτων έκαναν ανενόχλητοι τις δουλειές τους ή τη βόλτα τους, αδιαφορώντας για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Το θέμα της προκλητικά παράνομης στάθμευσης στο Ναύπλιο, δεν βρίσκει λύση και συνεχίζει να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, όχι μόνο στην Παλιά Πόλη που υπάρχει πρόβλημα λόγω συσσώρευσης πολλών αυτοκινήτων, αλλά και στην καινούργια πόλη, που οι δρόμοι είναι μεγάλοι και τα αυτοκίνητα παρκάρουν πολύ πιο εύκολα, αρκεί να μην θέλουν να σταματήσουν ακριβώς έξω από την πόρτα του καταστήματος που θέλουν να ψωνίσουν.
 Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ