2012-05-17 11:42:02
Φωτογραφία για Στο ναδίρ φέτος οι πωλήσεις νέων Ι.Χ.
του Γιώργου Ανδρή

Συναγερμός έχει σημάνει και στην αγορά αυτοκινήτου εξαιτίας της ακυβερνησίας που υπάρχει, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς οι πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. το 2012 θα θυμίζουν έντονα τη δεκαετία του '80.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδη Αραβανή, οι πωλήσεις καινούριων οχημάτων για το 2012 δεν πρόκειται να υπερβούν τις 60.000 (Ι.Χ. και φορτηγά μαζί) εκ των οποίων οι 55.000 θα αφορούν σε Ι.Χ. και οι υπόλοιπες 5.000 σε φορτηγά.

Ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως από τις 55.000 Ι.Χ. οι 20.000 θα αφορούν σε εταιρικά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο σημαίνει πως μόλις 35.000 καταναλωτές θα επιλέξουν να αποκτήσουν καινούρια αυτοκίνητα μέσα στο 2012. Αν πάντως κανείς συγκρίνει τις επιδόσεις της αγοράς με εκείνες του 2007 η αγορά καταγράφει πτώση υψηλότερη από 80%. Οσον αφορά στα επίσημα δίκτυα διανομής, ο κ. Αραβανής εκτιμά πως η οικονομική κρίση θα συρρικνώσει και τους επίσημους εμπόρους της κάθε μιας μάρκας ξεχωριστά και βέβαια θα δούμε στο άμεσο μέλλον να συστεγάζονται πολλές εταιρείες μαζί ώστε να είναι βιώσιμη κάποια επιχείρηση Επίσης ο πρόεδρος της Toyota Ελλάς δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ήδη κάποιες εισαγωγικές και κατ' επέκταση το επίσημο δίκτυό τους δεν έχουν επάρκεια ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα οι πελάτες τους να περιμένουν έως και δύο μήνες για να επισκευαστεί το όχημά τους, ενώ κάποιες άλλες ζητούν προκαταβολικά το κόστος των ανταλλακτικών ώστε να τα προμηθευτούν! Δεν παρέλειψε βέβαια να επισημάνει την επάρκεια σε όλα τα ανταλλακτικά που έχει η Toyota στην Ελλάδα, όπως επίσης και πως εξετάζουν πολύ προσεκτικά την οικονομική επίδοση του κάθε αντιπροσώπου τους ξεχωριστά...

Σκέφτονται την έξοδο...

Πληθαίνει ο αριθμός των ξένων εισαγωγικών εταιρειών, οι οποίες σκέφτονται είτε να αποχωρήσουν από την ελληνική αγορά είτε να παραμείνουν μειώνοντας όμως δραστικά τα έξοδά τους
. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ήδη κάποια εισαγωγική βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με Ελληνα εισαγωγέα, ώστε να του παραδώσει τη διαχείριση των εταιρειών που έχει, καθώς τόσο η πολιτική όσο και η οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα δημιουργεί πολύ μεγάλες ζημίες.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιείται μεγάλο ξεκαθάρισμα στους επίσημους διανομείς των εταιρειών και έτσι μετά το τέλος της συνεργασίας μεταξύ Mercedes-Benz και Λαϊνόπουλου, σειρά έλαβε η εταιρεία Motion 'N' Style του κ. Μανιατόπουλου, η οποία δεν αποτελεί πλέον επίσημο διανομέα των αυτοκινήτων BMW και Mini στην Αττική, αλλά παραμένει στο επίσημο δίκτυο επισκευαστών...

Μεταβιβάσεις και εισαγωγές

Πτώση 20,7% κατέγραψαν και οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι ακολουθώντας την πορεία των πωλήσεων στα καινούρια Ι.Χ. που σημείωσαν πτώση ρεκόρ 56,8%. Μάλιστα σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία των μεταβιβάσεων, 19.876 μεταχειρισμένα Ι.Χ. άλλαξαν χέρια κατά τη διάρκεια του τέταρτου μήνα του 2012 έναντι 25.054 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Μεγάλη πτώση 43,7% κατέγραψαν και οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Απρίλιο, καθώς από τα σύνορα της χώρας πέρασαν μόλις 534 αυτοκίνητα έναντι 950 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Σε επίπεδο έτους οι εισαγωγές μεταχειρισμένων Ι.Χ. καταγράφουν πτώση 27,6%, καθώς εισήχθησαν 3.015 αυτοκίνητα έναντι 4.169 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
vivanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τον σκότωσε το πολύ στριπτιζ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τον σκότωσε το πολύ στριπτιζ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ