2016-10-08 18:29:10
Φωτογραφία για Πρέπει ο άντρας να πληρώνει τα πάντα στα πρώτα ραντεβού;
Είναι μια απορία που ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε. Ποιος πληρώνει στα πρώτα ραντεβού; Εσύ ή και εκείνη; Γενικά, ποιος πρέπει να πληρώνει περισσότερο; Σε κάνει να φαίνεσαι ευγενικός ή να φαίνεσαι κορόιδο;

Για του λόγου το αληθές, η πλειοψηφία των αντρών δείχνει να απογοητεύεται περισσότερο με το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν κάνουν καν την κίνηση. Αλλά και από την δική τους πλευρά, υπάρχουν γυναίκες που έχουν πέσει σε πολύ τσιγκούνηδες άντρες.

Έξι γυναίκες μοιράστηκαν τις απόψεις τους, δείχνοντας ότι όπου υπάρχει ευγένεια υπάρχει και χώρος για συνεννόηση.

Μάλλον δηλαδή.

Η σύμβουλος σχέσεων

«Οι μοντέρνοι άντρες πρέπει να κάνουν και παραδοσιακά πράγματα»

«Θα ακουστεί λίγο αρχαίο -και σίγουρα δεν θ' αρέσει στους άντρες που έχουν περιορισμένο budget- αλλά ένας άντρας πρέπει πάντα να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού. Μπορεί να έχεις την εντύπωση πως αυτό κάνει ένας σύγχρονος άντρας στις μέρες μας, αλλά η αλήθεια είναι πως οι άντρες αυτοί κολλάνε στο friendzone ή θεωρούνται τσίπηδες. Αν επιμένει να πληρώσει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σκαρφιστείς έναν τρόπο να πληρώσεις τον σερβιτόρο χωρίς να σε πάρει είδηση. Είναι μία χειρονομία που δεν θα της περάσει απαρατήρητη».


Η δημοσιογράφος

«Αν της ζητάς να βγείτε, πρέπει να πληρώσεις»

«Αυτός που ζητάει το ραντεβού, αυτός είναι που πρέπει και να πληρώνει. Αν δηλαδή η γυναίκα είναι αυτή που κάνει την πρόταση, πρέπει να είναι έτοιμη και πρόθυμη να πληρώσει μέχρι και το τελευταίο ποτό που θα πιει το ζευγάρι στο μπαρ. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα φιλονικούμε για το ποιος πρέπει να πληρώνει».

Η blogger

«Μείνε στο 50-50»

«Αν κάποιος μου ζητήσει και δεύτερο ραντεβού, θα πρέπει να με αφήσει να πληρώσω το μερίδιό μου. Είναι πολύ αμήχανα όταν οι άντρες προσπαθούν να πληρώσουν τα πάντα. Όταν μάλιστα επιμένουν εκνευρίζομαι, γιατί δεν καταλαβαίνουν πως βγάζω τα δικά μου λεφτά και μπορώ να τα ξοδεύω όπως θέλω. Είναι φορές που με πιέζουν και τελικά αναγκάζομαι να συμφωνήσω. Με αυτούς τους άντρες λοιπόν, δεν ξαναβγαίνω ποτέ ραντεβού. Αν δεν την αφήνεις να πληρώνει είναι σαν να μην θέλεις να βρίσκεται δίπλα σου. Όταν πληρώνεις συνέχεια για την άλλη, τότε σημαίνει πως έχεις πολύ μικρή ιδέα για τον εαυτό σου. Προτίμησε τα φτηνά μέρη και άσε τα ακριβά κεράσματα για όταν θα έχετε γνωριστεί καλά».

Η αθλήτρια

«Η κίνηση πρέπει να γίνεται από εκείνον»

«Η κοπέλα πρέπει πάντα να προσφέρεται, αλλά προσωπικά πιστεύω πως ο άντρας πρέπει να πληρώνει. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα από τους άντρες -και είμαι η πρώτη που θα πει ότι μπορούμε να κάνουμε ότι ακριβώς κάνουν και οι άντρες- αλλά η κίνηση από τον άντρα δείχνει ενδιαφέρον και επιθυμία για να προσφέρει. Όμως δεν πιστεύω ότι οι άντρες πρέπει να πληρώνουν πάντα σε κάθε ραντεβού. Είτε πρέπει να μοιράζονται το ποσό, είτε κάποια στιγμή να του κάνει εκείνη το τραπέζι. Αν έκανα πρόταση να πληρώσω εγώ στο πρώτο ραντεβού και εκείνος μου απαντούσε συγκαταβατικά χωρίς να κάνει κίνηση, δεν νομίζω πως θα ξανάβγαινα μαζί του».

Η φεμινίστρια

«Δεν έχει σημασία»

«Η ιδέα ότι κάποιος πρέπει συγκεκριμένα να πληρώσει αναλόγως με τα πρότυπα που έχουμε για τα δύο φύλα, είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει το 2016. Ίσως φταίνε όλα αυτά τα συμβουλευτικά βιβλία που κυκλοφορούν και που έχουν πείσει τον κόσμο ότι ο καθένας ενεργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχει ο άντρας που δεν έχει θέμα στο να δεχτεί την κίνηση μίας γυναίκας, αλλά και εκείνος που χάνει την ιπποσύνη και τους τρόπους του όταν αυτή επιμείνει να κάνει κάτι καλό για εκείνον. Που δεν το λες και καλό».

Η πορνοστάρ

«Μην μασάτε αγόρια»

«Νομίζω ότι η κοπέλα πρέπει πάντα να προσφέρεται να πληρώσει το μερίδιό της και εκείνος να είναι πάντα αυτός που θα πληρώνει τον λογαριασμό. Αν βέβαια το ραντεβού δεν πάει καλά, έχει και εκείνος το δικαίωμα να ζητήσει να πληρώσει μόνο τα δικά του. Και να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ