2016-10-11 15:13:13
Φωτογραφία για Τουρισμός: No1 προορισμός του φθινοπώρου η Κρήτη [video]
Σε νούμερο 1 προορισμό της χώρας αναδεικνύεται η Κρήτη τους φθινοπωρινούς μήνες, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Κρήτη ΤV H κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα έφτασε σχεδόν το μισό εκατομμύριο επιβάτες εξωτερικού τον Σεπτέμβριο σημειώνοντας αύξηση 12,2% σε σχέση με πέρυσι. Ενώ στους ίδιους ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί και ο Οκτώβριος. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νησιού σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε το 100% την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου !

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ο αριθμός των αφίξεων είχε ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, αριθμός-ρεκόρ για τον τουρισμό του νησιού. Κάτι που κατατάσσει την Κρήτη στην πρώτη θέση δημοφιλίας μεταξύ των ελληνικών προορισμών το 2016.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρήτη μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν ξεκινήσει φέτος για πρώτη χρονιά από κοινού με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού ένα πιλοτικό πρόγραμμα επέκτασης της τουριστικής σεζόν στους 9 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Νοέμβριο. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ή "τουρισμό των 4 εποχών" όπως συχνά την αποκαλεί η ίδια. Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ