2016-10-16 10:59:16
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Νέα Κ.Ε. με λιγότερα μέλη, ψάχνουν γραμματέα
Με την έγκριση πολιτικής απόφασης και την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Απουσία δεύτερης υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος, το σώμα των συνέδρων θα επιβεβαιώσει - μάλλον δια βοής- την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα.

Η εκλογή μελών της ΚΕ θα γίνει από ενιαίο ψηφοδέλτιο, βάσει σταυρών προτίμηση. Δεν θα υπάρχουν δηλαδή ξεχωριστές λίστες  με υποψηφίους τάσεων/συνιστωσών και αναλογική εκπροσώπηση, όπως στο προηγούμενο συνέδριο.

Δεν θα αποτυπωθούν λοιπόν στο αποτέλεσμα οι συσχετισμοί δυνάμεων εσωκομματικών ομάδων, τάεων και ρευμάτων.

Για λόγους λειτουργικότητας ο αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής μειώνεται από 201 σε 151. Η απόφαση ελήφθη χθες στο συνέδριο.

Στο πρώτο συνέδριο είχε καθορισθεί μεγάλος αριθμός μελών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να εκπροσωπηθούν όλες οι συνιστώσες - πράγμα που εξασφαλιζόταν και με την αναλογικό εκλογή με ξεχωριστές λίστες.

Στην πρώτη της συνεδρίαση η νέα Κεντρική Επιτροπή θα εκλέξει γραμματέα του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας  θα ήθελε να αναλάβει αυτή τη θέση κάποιο ισχυρό κομματικό στέλεχος - κατά προτίμηση προβεβλημένος νυν υπουργός με επιρροή και απήχηση στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Φαίνεται όμως ότι δεν έχει βρεί καποιον... διαθέσιμο.  Ισως γι αυτό στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο τόνισε ότι είναι σημαντικότερη η συμμετοχή ενός στελέχους στην Π.Γ. από την κατάληψη μιας υπουργικής θέσης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ