2012-05-18 07:00:40
Φωτογραφία για Γιατί δεν εισπράττεται το Ολυμπιακό Τέλος από το Golden Hall;
Από το Γραφείο Τύπου

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον διακανονισμό των οφειλών... των επιχειρήσεων που λειτουργούν στο εμπορικό κέντρο GOLDEN HALL, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης επανέφερε το ζήτημα της απώλειας σημαντικών εσόδων από τις επιχειρήσεις που στεγάζονται σ’ αυτό.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μπρέγιαννης δήλωσε πως «είναι σκανδαλώδες σε μια περίοδο που τα έσοδα του Δήμου μειώνονται διαρκώς, η Διοίκηση του Δήμου να μην εισπράττει μέχρι και το τελευταίο ευρώ το Ολυμπιακό Τέλος που προβλέπεται για κάθε εμπορική επιχείρηση που βρίσκεται σε ολυμπιακή εγκατάσταση (όπως το ΟΑΚΑ) και το οποίο ανέρχεται σε 2% επί του τζίρου της (με βάση τον Ν. 3342/ 2005).

Αν η Διοίκηση του Δήμου δεν προφασιζόταν συνεχείς δικαιολογίες και δεν κωλυσιεργούσε στην ενεργοποίηση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού παρακολούθησης και είσπραξης του τέλους, θα έμπαιναν στο ταμείο του Δήμου περίπου 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο. Χρήματα που θα μπορούσαν ανταποδοτικά να χρησιμοποιηθούν για έργα υποδομής σε όλο το Μαρούσι, αλλά κυρίως στην περιοχή του Αγίου Θωμά»


«Δεν μπορώ να καταλάβω», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μπρέγιαννης, «γιατί είμαστε ελαστικοί απέναντι σε επιχειρήσεις που δεν τους έχει επηρεάσει καθόλου η οικονομική κρίση και εμφανίζουν συνολικό τζίρο της τάξης των 135 εκατ. το χρόνο. Εμείς, έχουμε προτείνει επανειλημμένα να εγκατασταθεί σχετικό λογισμικό πρόγραμμα, μέσα από το όποιο θα παρακολουθεί υπάλληλος του Τμήματος Εσόδων την πορεία είσπραξης. Σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης κάποιας επιχείρησης, ο Δήμος να έχει κάθε δυνατότητα να προχωρήσει σε κατασχέσεις και σφράγιση των καταστημάτων».

Και κατέληξε, θέτοντας το ερώτημα: «Γιατί η Διοίκηση ποιεί την νήσσαν; Ποιους θέλει να εξυπηρετήσει με αυτή την εξόφθαλμα προνομιακή μεταχείριση;»

Γραφείο Τύπου Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ