2016-11-02 03:49:06
Φωτογραφία για Το deal στο χώρο της τηλεπικοινωνίας
Την εξαγορά της Level 3 Communications εξήγγειλε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών CenturyLink. Η συμφωνία θα αφορά τόσο μετρητά όσο και μετοχές και θα ξεπεράσει τα 19 δισ. δολάρια με στόχο η CenturyLink να επεκτείνει τις υπηρεσίες του δικτύου οπτικών ινών και των δεδομένων υψηλής ταχύτητας της.

Η CenturyLink θα προσφέρει 26,50 δολάρια σε μετρητά και 1,4286 μετοχές της για κάθε μετοχή που κατέχει η Level 3.

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Level 3 αυξήθηκαν κατά 3,9% στα 56,15 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι μετοχές CenturyLink ήταν αμετάβλητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal θα συνδυάζει τις επιχειρησιακές υπηρεσίες της της Level 3 με το δίκτυο της CenturyLink το οποίο παρέχει μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου προσφορές σε εκατομμύρια πελάτες. Ένα deal που εκτιμάται στα 34 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, η συμφωνία έρχεται σε μια στιγμή που οι επιχειρηματικοί πελάτες και των δύο εταιρειών αναζητήσουν μεγαλύτερο εύρος ζώνης και ταχύτερες δυνατότητες για να μεταφέρουν δεδομένα ώστε να διοικούν τις επιχειρήσεις τους.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2017 και θα αυξήσει το δίκτυο της CenturyLink κατά 200.000 μίλια ινών. Οι μέτοχοι CenturyLink θα κατέχουν περίπου το 51% της από κοινού εταιρείας και το υπόλοιπο ποσοστό θα το κατέχουν οι μέτοχοι της Level 3.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ