2016-11-03 09:46:12
Φωτογραφία για Στον αέρα ακόμη οι επικουρικοί γιατροί! Σε κινητοποιήσεις οι γιατροί
Πέμπτη 3 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Health Report.gr

Στον αέρα είναι ακόμη οι επικουρικοί γιατροί που έληξαν οι συμβάσεις τους καθώς το υπουργείο Υγείας τις ανανέωσε μόνο στους μισούς.

Εμμένει στη άποψή της η ηγεσία του υπουργείου υγείας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών, με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί να απολύονται και οι άλλοι μισοί να εργάζονται κανονικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις και συναντήσεις με το υπουργείο υγείας, δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν την άποψη του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού ο οποίος δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις σε όλους τους επικουρικούς γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά τι υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας: «Τι απαντά το υπ.Υγείας για τους επικουρικούς γιατρούς που απολύονται!»

Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) ξεκινούν κινητοποιήσεις.


Ειδικότερα 3/11/16, σήμερα Πέμπτη, πραγματοποιείται 4ωρη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ, από τις 11 π.μ. – 3 μ.μ., και οι γιατροί προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες που ανήκουν (1η ή 2η ) στη 1 το μεσημέρι.

• Πανελλαδική κινητοποίηση που θα αποφασίσει και θα οργανώσει η ΟΕΝΓΕ, μετά από κατάλληλη προετοιμασία.

• Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 24/11/16 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, όπου κανένας επικουρικός να μην είναι σε εφημερία και προσωπικό ασφαλείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να μην υπάρξει καμία απόλυση επικουρικού γιατρού και να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία με μόνιμες θέσεις.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ