2016-11-08 11:34:25
Φωτογραφία για ΙΣ Δράμας: Διάθεση κουπονιών για εκτέλεση δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων
Rena Triantafullidou - http://www.destanea.com/

Η διάθεση κουπονιών για δωρεάν εξετάσεις ( υπέρηχο μαστού , ΠΑΠ τεστ ) σε αλυσίδα σουπερμάρκετ του νομού μας, ως προσφορά μαζί με την αγορά ειδών γυναικείας φροντίδας και υγιεινής, με αφορμή την παγκόσμια εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου του μαστού κατά τον μήνα Οκτώβριο, θεωρούμε ως ιατρικός σύλλογος ότι αποτελεί εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών μας, προσβολή της ιατρικής υπόστασής μας και εναντιώνεται στους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας.

Οι συγκεκριμένες τακτικές εξυπηρετούν συμφέροντα Διαγνωστικών κέντρων- αλυσίδων υγείας, δεν εγκρίνονται από τον σύλλογό μας και τους άλλους ιατρικούς συλλόγους και των Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι συνάδελφοί μας ιατροί συμμετέχουν σε δράσεις προληπτικής ιατρικής πάντοτε υπό την αιγίδα του συλλόγου και σε συνεργασία και με δημόσιους φορείς, αλλά και με αναγνωρισμένους από το κράτος συλλόγους, με πλήρη επίγνωση της προσφοράς τους προς στο κοινωνικό σύνολο και σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία.


Εάν μια αλυσίδα υγείας επιθυμεί μέσω των συνεργατών της να προσφέρει κοινωνικό έργο, οφείλει να το κάνει, όπως ορίζει ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας, και να συνεργαστεί με τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους και με τον ΠΙΣ, χωρίς την διαμεσολάβηση εταιριών εμπορίας καταναλωτικών προϊόντων. Η ιατρική πράξη σύμφωνα με τον Ιπποκράτη αποτελεί λειτούργημα, δεν πρέπει να εξυπηρετεί εμπορικά ή οικονομικά συμφέροντα, όπως είναι η προώθηση προϊόντων με σκοπό το κέρδος.

Ως Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλουμε την προσπάθεια εμπορευματοποίηση των ιατρικών μας υπηρεσιών. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι μας και να αρνούμαστε να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες εξυπηρετώντας εμπορικής φύσεως συμφέροντα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ