2016-11-08 15:41:11
Φωτογραφία για Δήμος Πύργου: Θα καταγράφουν τα προβλήματα των ΑμεΑ
Ως άμισθος σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα ΑμεΑ, ορίσθηκε χθες το πρωί από τον δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος, που είχε συνάντηση με τον κ. Λιατσή στο γραφείο του στο Λάτσειο, συνοδευόμενος, από τον ταμία του Σωματείου, Γιάννη Πετρόπουλο. Τα δύο μέλη του Συλλόγου, στο εξής, θα βρίσκονται στον 1ο όροφο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, όπου θα εξυπηρετούν και θα καταγράφουν τα προβλήματα των ΑμεΑ της περιοχής του Πύργου.

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής, σε δηλώσεις του, επεσήμανε πως στόχος της δημοτικής αρχής, είναι να εξασφαλισθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα χαρακτηρίζοντας ωστόσο την όλη διαδικασία «εξαιρετικά δύσκολη», καθώς όπως ανέφερε, συχνά τα άτομα με κινητικά προβλήματα βρίσκονται στο «περιθώριο» της τοπικής κοινωνίας.


«Από την πρώτη μέρα που έγινα Δήμαρχος στην νέα μου θητεία σκοπός μου ήταν να εξασφαλίσω τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα και θεωρούνται ανάπηροι. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία που ένας που δεν έχει σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει ούτε να τους συμμεριστεί στο βαθμό που πρέπει», σημείωσε ο κ. Λιατσής.

Επίσης ο δήμαρχος, τόνισε, πως στα πρόσωπα των δύο μελών του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών Ηλείας, Γιώργου Παπανικολόπουλου και Γιάννη Πετρόπουλου, βρήκε δύο πολύ καλούς συνεργάτες και η μεταξύ τους σχέση «εδράζεται σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία που έχει σχέση με την προσφορά προς τον συνάνθρωπο».

«Ο Δήμος μας έχει 47 κοινοτικά διαμερίσματα. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι και από χωριά που πρέπει να έρχονται και αυτοί στον Πύργο να λαμβάνουν κάθε θετικής εξέλιξης που έχει σχέση με την ζωή τους και πιστεύω ότι ο Γιάννης ο Πετρόπουλος που διαρκώς είναι δίπλα του και είναι φίλος του και είναι ένας άνθρωπος με διάθεση για προσφορά θα τον βοηθήσει ούτως ώστε σιγά - σιγά να έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτή την θέση που του δίνω. Θα συνεπικουρούνται και από κάποιο υπάλληλο διοικητικό που θα τον βρούμε μαζί στην πορεία και θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή», κατέληξε ο κ. Λιατσής.

Από την πλευρά του ο νέος άμισθος σύμβουλος αρμόδιος για θέματα ΑμεΑ του δήμου Πύργου, Γιώργος Παπανικολόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Λιατσή για τα καθήκοντα που του ανέθεσε και τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο ταμίας του Συλλόγου, Γιάννης Πετρόπουλος, θα βρίσκονται καθημερινά στο νέο τους γραφείο στο Λάτσειο (1ος όροφος) ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που το χρειάζονται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ