2016-11-09 23:59:14
Φωτογραφία για Δεν μας αρέσει να χάνουμε ούτε στα φιλικά
Είχαμε συνηθίσει τις νίκες και μας κακοφάνηκε απόψε κι ας ήταν φιλικό το ματς. Σημασία έχει πάντως πως το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων διακόπηκε απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την Εθνική ομάδα, η οποία έχασε 1-0 από τη Λευκορωσία στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο ίδιο γήπεδο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Μια ήττα απολύτως φυσιολογική πάντως, αφού το αποψινό σχήμα της Εθνικής πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να το ξαναδούμε όχι σε επίσημο αλλά ούτε καν σε φιλικό παιχνίδι. Ο Μίχαελ Σκίμπε έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν επαρκή παρουσία στους συλλόγους τους ή που ουσιαστικά βρίσκονται εκτός ομάδας, όπως οι Μανιάτης και Τζιόλης.

Αυτό είχε φυσιολογικό αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της Εθνικής, εδικά στο πρώτο ημίχρονο, μιας και από την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Γερμανός, μόνο 4-5 παίκτες είχαν αγωνιστικό ρυθμό και θέση βασικού στους συλλόγους τους
. Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα νωθρά, με τους Λευκορώσους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο παιχνίδι. Ήταν το 14’ όταν ο Παλιτσέβιτς εκτέλεσε εντυπωσιακά φάουλ που κέρδισε ο Λαπίτσεβ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Γλύκου και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Μοναδική στιγμή σε όλο το πρώτο ημίχρονο για την γαλανόλευκη ήταν στο 37’ όταν ο Σταφυλίδης δεν μπόρεσε να πιάσει «γεμάτα» το σουτ από καλή θέση, ενώ στην συνέχεια ο Βέλλιος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα σε προσπάθεια για προβολή. Οι αλλαγές του Σκίμπε στο ημίχρονο βελτίωσαν την εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο μισό, καθώς ο Παπασταθόπουλος «έδεσε» την άμυνα, ο Ταχτσίδης «συμμάζεψε» τη μεσαία γραμμή και η προσθήκη του Διαμαντάκου πρόσθεσε ακόμη έναν παίκτη κοντά στην περιοχή της Λευκορωσίας. Η ελληνική ομάδα πίεσε περισσότερο, κυκλοφόρησε ταχύτερα την μπάλα, ανέβηκε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και άρχισε επιτέλους να πατά περιοχή, χωρίς όμως να βρει το γκολ. Έτσι ήρθε η πρώτη ήττα μετά από πολύ καιρό και τώρα η ομάδα επικεντρώνεται στο παιχνίδι με την Βοσνία την Κυριακή.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ