2016-11-12 20:56:12
Φωτογραφία για Σπίρτζης: Μέσω ΕΣΠΑ 500 νέα λεωφορεία για τις Συγκοινωνίες της Αθήνας
Λύση στον γερασμένο στόλο των αστικών λεωφορείων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπ.Λυκούδη.

Όπως είπε σχεδιάζεται η αγορά 500 λεωφορείων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Προς το παρόν έχουν εξευρεθεί και δεσμευθεί 30εκ.ευρώ και γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν και τα υπόλοιπα χρήματα που θα επιτρέψει στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας να ανανεώσουν τον γερασμένο στόλο τους.

Σχετικά με την κατάσταση με το σημερινό στόλο λεωφορείων ο Υπουργός είπε "όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση βρήκαμε 2.387 λεωφορεία και περίπου τα 870 ήταν χαλασμένα. Ο αριθμός αυτός μειώνεται κυρίως μέσα από φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και της διοίκησης των ΟΣΥ και σήμερα είναι περίπου 500. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στις προμήθειες. Ο διαγωνισμός π.χ. για πετρέλαιο κίνησης ύψους 110 εκατ. ευρώ είχε διακήρυξη το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2016. Το ίδιο και ο διαγωνισμός για τα λάστιχα, τις μπαταρίες".

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο είπε πως ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο η εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία και το αργότερο τον Ιούνιο στα μέσα σταθερής τροχιάς".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ