2012-05-18 21:00:15
Φωτογραφία για Αμερικανογαλλική συμφωνία: Η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ
Το θέμα της Ελλάδας θα απασχολήσει επίσης και τη Σύνοδο της Ομάδας G8.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι υπάρχει «σύγκλιση» στις απόψεις του ιδίου και αυτές του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την ανάπτυξη, ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση τους πως η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη.

«Όσον αφορά την ανάπτυξη ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι απόψεις του συγκλίνουν» με αυτές της Γαλλίας, δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι δύο άνδρες έχουν «την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Εξάλλου ο Ομπάμα επεσήμανε μετά την συνάντησή του στο Οβάλ Γραφείο με τον Ολάντ, που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας της Γαλλίας, ότι η σύνοδος της Ομάδας των 8 (G8), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Καμπ Ντέιβιντ, θα πρέπει να επικεντρωθεί στους τρόπους προαγωγής της ανάπτυξης παράλληλα με τις μειώσεις δαπανών στην Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη.

«Ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συμφωνήσαμε ότι είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία», σημείωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους.
newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ