2012-05-18 21:53:38
Φωτογραφία για Διαψεύδει η Μέρκελ τα περί δημοψηφίσματος!!!
Ποιος είναι ψεύτης, ο Παπούλιας ή η Μέρκελ;

Διαβάστε στο planet-greece τι ακριβώς λέει επισήμως ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Κυβέρνησης και τι επισήμως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Παπούλια. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση πως η Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος -παράλληλα με τις εκλογές- για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

«Οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς» δήλωσε η εκπρόσωπος στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Εντούτοις, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμεναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.

Το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε ως εξής:

Η κ. Μέρκελ «επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη».

Εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα του Βήματος, αν η κ. Μέρκελ εξέφρασε «σκέψεις» -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- στον κ. Παπούλια για το θέμα, ή αν έγινε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση γι' αυτό.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είχαν μεταδώσει ήδη την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου από την Αθήνα, κάνουν πλέον λόγο για «σύγχυση» για τη «φερόμενη», όπως αναφέρουν, πρόταση της κ. Μέρκελ.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ