2016-12-08 20:28:05
Φωτογραφία για Πώς αλλάζει ο τρόπος που χάνεις βάρος στα 20, στα 30 και στα 40
Τρως έξω τα βράδια, τα κιλά της εγκυμοσύνης δεν λένε να φύγουν, ο μεταβολισμό σου πέφτει Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, υπάρχει πάντα κάτι που σε εμποδίζει να φτάσεις τα κιλά που έχεις στόχο.

Με τη σωστή στρατηγική όμως, μπορείς να διαχειριστείς κάθε περίσταση. Για να μάθουμε τις μεγαλύτερες παγίδες που σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος σε κάθε ηλικία μαθαίνουμε τα μυστικά της διατροφολόγου Karen Ansel, R.D., συγγραφέα του The Calendar Diet: A Month by Month Guide to Losing Weight While Living Your Life.

Πώς χάνεις βάρος στα 20

Τρως πάντα με παρέα

Είσαι ελεύθερη και ωραία και πολλά βράδια καταλήγεις να τρως έξω ή σε σπίτια με την παρέα σου. Αυτό σημαίνει πως παίρνεις πολύ περισσότερες θερμίδες απ’ όσες αν χρησιμοποιούσες την κουζίνα σου, επισημαίνει η Ansel.

Τι μπορείς να κάνεις; «Έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι ακολουθούν το παράδειγμα που πρώτου που παραγγέλνει από την παρέα» εξηγεί η ειδικός.


Οπότε αντί να παραγγείλεις τα αγαπημένα και δοκιμασμένα αλλά γεμάτα θερμίδες πιάτα, πρότεινε πιο ελαφριές επιλογές.

Μια άλλη λύση: Φάε το μισό γεύμα και πάρε το άλλο για το σπίτι.

Τρως μπροστά σε μια οθόνη

Τρως το πρωινό σου τσεκάροντας τα email, μεσημεριανό δουλεύοντας και το βράδυ τρως μπροστά στην τηλεόραση.

«Όταν τρώμε μπροστά σε έναν υπολογιστή ή σε οποιαδήποτε οθόνη, τρώμε περισσότερο και νιώθουμε λιγότερο ικανοποιημένοι απ’ ότι αν τρώγαμε σε μια tech-free ζώνη».

Δεν είναι εύκολο να σπάσεις τη συνήθεια, αξίζει όμως να το προσπαθήσεις. Μπορεί να ανακαλύψεις πως τελικά σου αρέσει να εστιάζεις στο φαγητό σου.

Τρως σνακ αργά τη νύχτα

Στα 20 πεινάς! Ο οργανισμός σου έχει μεγαλύτερες ανάγκες, κάνεις περισσότερα πράγματα, κουράζεσαι περισσότερο αλλά κυρίως δεν τρως πάντα θρεπτικά γεύματα. Και οι συνήθειες αυτές οδηγούν συχνά σε τσιμπολόγημα μέσα στη νύχτα. Να γιατί: το σώμα σου είναι έξυπνο.

Όταν δεν του δίνεις αρκετή τροφή στη διάρκεια της ημέρας, θα την απαιτήσει αργά τη νύχτα, εξηγεί η Ansel. Σπάσε τον κύκλο κρατώντας ημερολόγιο διατροφής.

«Αν παραλείπεις συνεχώς ορισμένα γεύματα, βάλε ειδοποίηση στο κινητό σου να φας κάτι υγιεινό και χορταστικό».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ