2016-12-09 08:14:36
Φωτογραφία για ΩΣ ΤΟ 2017 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ!
Η εταιρεία ρώτησε μερικές γυναίκες που εργάζονται στο τμήμα έρευνας σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας καθώς και ποιες πιστεύουν ότι θα είναι οι τεχνολογίες και οι καινοτομίες που θα δούμε το 2017 καθώς και μία δεκαετία αργότερα, το 2027. Στις εκτιμήσεις τους, οι ερευνήτριες αναφέρθηκαν στη μηχανική μάθηση, σε λογισμικό για γεωργικές εργασίες, στην εικονική πραγματικότητα κ.ά.

Μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα της Microsoft εδώ για να διαβάσετε τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους με λεπτομέρεια ωστόσο παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις σημαντικότερες από αυτές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η εξάλειψη του πεδίου αναζήτησης! Όσον αφορά στην εικονική πραγματικότητα, η Mar Gonzalez Franco, μία ερευνήτρια στο Redmond Lab της Microsoft, η ανίχνευση σώματος (body tracking) θα βελτιωθεί σημαντικά την επόμενη χρονιά, ενώ την ερχόμενη δεκαετία θα έχουμε “πλούσιες, πολύ-αισθητήριες εμπειρίες που θα είναι ικανές να δημιουργήσουν παραισθήσεις που θα αναμιγνύονται ή θα ενισχύουν και θα τροποποιούν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα”.


Οι συσκευές απτικής ανάδρασης επίσης θα ενισχυθούν σημαντικά στον τομέα της αφής για να ενισχύσουν την αισθητηριακή εμπειρία. Η Susan Dumais, επιστήμονας και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο Redmond Lab πιστεύει ότι η βαθιά εκμάθηση (deep learning) θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης στον ιστό το ερχόμενο έτος, ενώ προβλέπει ότι μέχρι το 2027, το πεδίο αναζήτησης θα εκλείψει, και θα αντικατασταθεί από μία αναζήτηση “περισσότερο ενσωματωμένη και contextual που θα είναι διάχυτη και πανταχού παρούσα”. Όπως λέει η ίδια, ήδη βλέπουμε κάποιες ελεγχόμενες με τη φωνή αναζητήσεις μέσω έξυπνων οικιακών συσκευών ή φορητών συσκευών, και ενδεχομένως μελλοντικά στις αναζητήσεις μας να χρησιμοποιούμε περισσότερο τον ήχο, το βίντεο ή εικόνες. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft χάνει στο πόλεμο της αναζήτησης από την Google, οπότε είναι μάλλον λογικό να πιστεύει ότι η αναζήτηση στην τωρινή της μορφή, με το πεδίο αναζήτησης, θα πεθάνει.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ