2016-12-09 09:07:16
Φωτογραφία για Βρέθηκαν οι hackers των Ρωσικών επιθέσεων;
Οι hackers που  κατάφεραν να παραβιάσουν την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και να αποσπάσουν εκατομμύρια δολάρια πιθανότατα να βρίσκονται ανάμεσα στους υπόπτους που έχει συλλάβει η ρωσική αστυνομία. Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα τους. Ο Artyom Sychyov επιβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συλλήψεις υπόπτων. Ενώ τα στοιχεία για τις ενέργειες τις αστυνομίας είναι περιορισμένα, παλαιότερες αναφορές κάνουν λόγο για συλλήψεις πενήντα ατόμων που υποστηρίζεται ότι συμμετείχαν στην επίθεση. Μια δεύτερη αναφορά που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε την επίθεση hacking που έκλεψε από τις κρατικές τράπεζες 31 εκατομμύρια δολάρια.hackers hackers

Παρά τις τόσες πολλές συλλήψεις, δεν κατέστη ακόμα σαφές ποιος είναι υπαίτιος των επιθέσεων οπότε οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.


Πρόσφατα επίσης η Ρωσία είχε δηλώσει την αποφυγή μιας μεγάλης κλίμακα επίθεσης που στόχευε το χρηματοπιστωτικό της σύστημα. Οι hackers συνδέονταν με μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών και χρησιμοποιούσε servers που ανήκαν σε μια ουκρανική εταιρεία web hosting. Αν και για την συγκεκριμένη επίθεση υπάρχουν αρκετά στοιχεία η Ρωσία τόνισε ότι οι υπολογιστές που συμμετείχαν στην επίθεση ανήκαν στην Ολλανδία. Από την πλευρά της η κατηγορούμενη χώρα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και υπογράμμισε την απροθυμία της Ρωσίας για συνεργασία με σκοπό την επίλυση της παρεξήγησης.

Πάντως, η κρατική τράπεζα της Ρωσίας, VTB, επιμένει ότι δέχτηκε επίθεση στα συστήματα της την οποία όμως κατάφεραν να εμποδίσει πριν προλάβει να παραβιάσει τους λογαριασμούς των πελατών της. Επειδή όμως οι πληροφορίες για την συγκεκριμένη επίθεση είναι εξίσου λίγες και με τις προηγούμενες δεν παύουμε να έχουμε τις αμφιβολίες μας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ