2016-12-09 12:03:13
Φωτογραφία για Πώς να φροντίσουμε την επιδερμίδα των χεριών μας;
Όλες οι γυναίκες θέλουμε να διατηρούμε την εμφάνισή μας όμορφη και περιποιημένη σαν σύνολο. Πρόσωπο, σώμα, μαλλιά, νύχια, όλα... αξίζουν την φροντίδα και το ενδιαφέρον μας προκειμένου να λάμψουν και αναδειχθούν. Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν οι καλύτεροί μας φίλοι, τα χέρια μας, η επιδερμίδα των οποίων είναι εξαιρετικά λεπτή. Η ιδιότητά της αυτή, καθιστά τα άκρα μας ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μεταβολές του περιβάλλοντος, όπως το κρύο ή η ζέστη, στην έκθεση σε χημικές ουσίες όπως τα απορρυπαντικά και φυσικά στον χρόνο, ο οποίος αφήνει τα σημάδια του εκτιθεμένα πάνω στα χέρια μας όσο μεγαλώνουμε.

Ας δούμε μαζί μερικές απλές συμβουλές περιποίησης οι οποίες θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα άνω άκρα μας όσο το δυνατόν πιο απαλά και νεανικά γίνεται.

Οι δουλειές του σπιτιού

Ένα μεγάλο μέρος της γυναικείας καθημερινότητας είναι η φροντίδα του νοικοκυριού και οι δουλειές στο σπίτι. Προκειμένου να μην βλάψετε τα ευαίσθητα χέρια σας, φροντίστε να φοράτε πλαστικά γάντια μιας χρήσεως κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με απορρυπαντικά και με το νερό. Ακόμη, υιοθετήστε την ίδια τακτική κάθε φορά που ξεσκονίζεται ή αγγίζετε τραχιές και αιχμηρές επιφάνειες.


Σωστή ενυδάτωση

Τα χέρια μας χρειάζονται σωστή ενυδάτωση, ακριβώς όπως το πρόσωπό μας προκειμένου να παραμείνουν απαλά και μαλακά. Επιλέξτε την κατάλληλη κρέμα σύμφωνα με τη γνώμη του φαρμακοποιού σας, και εφαρμόστε κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με το νερό για πολλή ώρα, όπως όταν πλένετε πιάτα ή ρούχα ή μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Επιπλέον, αν έχετε δουλειά γραφείου, μην ξεχνάτε πως το χαρτί, το μελάνι, τα μολύβια και γενικά η γραφική ύλη αγριεύει το δέρμα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που εργάζεστε σε κάποιο εργαστήριο και έρχεστε σε επαφή με χημικές ουσίες. Για το λόγο αυτό λοιπόν, η χρήση μίας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη μετά το πέρας κάποιας από της παραπάνω εργασίες.

Γυμναστική χεριών

Στο τέλος μίας πιεστικής ημέρας στη δουλειά, ακόμα και τα χέρια μας χρειάζονται ξεκούραση και φροντίδα. Εφαρμόστε κάποιες εύκολες ασκήσεις προκειμένου να τονώσετε τη λειτουργία των ακρών σας. Τεντώστε τα δάκτυλά σας για κάποια δευτερόλεπτα και έπειτα ξανακλείστε τα σφιχτά, τινάξτε και κουνήστε ολόκληρο το χέρι. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιούνται οι αντανακλαστικές ζώνες.

Προσοχή στο κρύο

Ο χειμώνας και γενικά οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την υγεία της επιδερμίδας των χεριών μας. Το κρύο συνήθως προκαλεί κοκκινίλες, ερεθισμούς, ξηροδερμία και σκασίματα. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να φοράτε πάντα γάντια πριν βγείτε έξω μιαν ημέρα με παγωνιά και μην αμελείτε την ενυδατική κρέμα χεριών όποτε νιώσετε ξηρότητα ή τράβηγμα στην περιοχή. Αντίθετα, τις ηλιόλουστες ημέρες, εφαρμόστε τοπικά αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, προκειμένου να αποφύγετε στίγματα και σημάδια που προκαλεί ο ήλιος.

Σωστό πλύσιμο

Όλοι γνωρίζουμε πως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι το Α και το Ω για την προστασία μας από μικρόβια και ιώσεις. Αν παράλληλα επιλέξουμε κάποιο μαλακό, φυτικό σαπούνι και δροσερό ή χλιαρό νερό, τότε θα προστατέψουμε τα άνω άκρα μας από πιθανούς ερεθισμούς και ξηροδερμία που πολύ συχνά προκαλεί το καυτό νερό αλλά και τα σαπούνια αμφίβολης προέλευσης.

Η επιδερμίδα των χεριών μας δείχνει την γοητεία μας, γι ‘ αυτό δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αμελήσουμε την περιποίησή της. Φυσικά, ο χρόνος θα δείξει τα σημάδια του αργά ή γρήγορα, όμως με τη σωστή φροντίδα, η στιγμή αυτή μπορεί να καθυστερήσει για πολλά χρόνια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ