2016-12-09 12:10:23
Φωτογραφία για Ο σημαντικός ρόλος της μύτης του σκύλου που σίγουρα δεν ξέρεις
1. Υπάρχει λόγος που η μύτη του σκύλου μας είναι υγρή

Οι αδένες της μύτης παράγουν υγρασία, η οποία βοηθά να συλλάβει ο σκύλος σας, μυρωδιές και να τις αιχμαλωτίσει , ακριβώς σαν κόλλα!

2. Οι σκύλοι έχουν την πιο απίθανη ικανότητα οσμής

Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν έως 100.000 φορές καλύτερα από το μέσο άνθρωπο! Για παράδειγμα, αν εμείς μπορούμε να ανιχνεύσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη το πρωί στον καφέ μας, ένας σκύλος είναι σε θέση να ανιχνεύσει το ίδιο κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε ένα εκατομμύριο λίτρα νερού.

3.Τα ρουθούνια ενός σκύλου είναι πολύ-λειτουργικά;

Οι άνθρωποι όταν εισπνέουμε και εκπνέουμε από την μύτη, ο αέρας ταξιδεύει από την ίδια δίοδο.. Στους σκύλους όμως, τα ρουθούνια τους λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Μια πτυχή του ιστού από τα ρουθούνια τους, χωρίζει την οσμή σε δύο διαφορετικές διαδρομές. Μία για την όσφρηση, η οποία διασπά την οσμή για να πει στον σκύλο κάθε λεπτομέρεια σχετικά με αυτή την μυρωδιά και μια για το αναπνευστικό του σύστημα, για την αναπνοή του.


4. Η εκπνοή δεν γίνεται μέσα από τα ρουθούνια τους

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τη μύτη του σκύλου σας, θα δείτε ότι υπάρχουν σχισμές και στις δύο πλευρές. Αυτό συμβαίνει γιατί από εκεί βγαίνει κάθε φορά ο αέρας που εκπνέει ο σκύλος σας!

5.Κρυφά μηνύματα μεταξύ των σκύλων

Όταν βγαίνετε βόλτα με τον σκυλάκο σας και ξεκινά να μυρίζει σημεία-σημεία, δεν το κάνει για να σας σπάσει τα νεύρα. Υπάρχει λόγος.. διαβάζει τα μηνύματά του! Κ όμως.. Τα σκυλιά αφήνουν το ένα στο άλλο μηνύματα μέσω των ούρων τους, και ο σκύλο σας μαθαίνει τα τελευταία νέα!! Ε να μην απαντήσει κ εκείνος?

6. Μπορούν και μυρίζουν τον φόβο μας

Στους ανθρώπους, ο φόβος και η νευρικότητα συνοδεύονται από αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, τη ροή του αίματος και ωθούν ορισμένες χημικές ουσίες στην επιφάνεια του δέρματος μας. Μέσα από αυτές, τα σκυλιά μπορούν κυριολεκτικά να μυρίσουν τα διαφορετικά συναισθήματά μας!! Έτσι δεν χρειάζεται καν προσπάθεια για ένα ψεύτικο χαμόγελο απέναντι στους τετράποδους φίλους μας. Γνωρίζουν ήδη.

7.Οι σκύλοι μπορούν μας αναγνωρίσουν μέσα από κάθε κύτταρο μας

Οι άνθρωποι χάνουμε 50 εκατομμύρια κύτταρα του δέρματος μας κάθε λεπτό! Φυσικά και δεν μπορούμε να δούμε αυτές τις μικροσκοπικές «νιφάδες» που προέρχονται από το σώμα μας, αλλά οι σκύλοι είναι σε θέση να μυρίζουν κάθε μία από αυτές ξεχωριστά. Χάρη σ αυτή τους την δεξιότητα, βοηθούν στον εντοπισμό  ανθρώπων που χάνονται.

8. Ο άνθρωπος έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα, ο σκύλος?

Οι άνθρωποι έχουν δακτυλικά αποτυπώματα. Οι σκύλοι έχουν τη μύτη τους. Κάθε κουτάβι είναι μοναδικό.. Όπως ακριβώς δεν υπάρχει άνθρωπος με τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα έτσι και οι σκύλοι. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τη μύτη του σκύλου, θα δείτε τις γραμμές που σχηματίζουν μοτίβα, όπως ακριβώς και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

9.Μια στεγνή- ξηρή μύτη τί σημαίνει;

Τις περισσότερες φορές έχουμε την λανθασμένη εντύπωση πως μια στεγνή-ξηρή μύτη μας δείχνει πως ο σκύλος μας είναι άρρωστος! Αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια! Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια διακύμανση μεταξύ υγρής και στεγνής μύτης. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι για τυχόν αποχρωματισμό, ρωγμές και αλλαγή στο λεπιδωτό της μύτης.

10. Το μεγαλύτερο κόλπο για φλέρτ

Οι σκύλοι έχουν το πιο δυνατό όπλο για να γνωριστούν μεταξύ τους.. Την όσφρησή τους που δεν τους γελά ποτέ.. Συχνά βλέπουμε τα σκυλιά μας να μυρίζουν το πίσω μέρος ενός άλλου σκύλου κ αμέσως τα τραβάμε μακριά. Είναι φυσιολογικό για έναν σκύλο, όχι για έναν άνθρωπο. Εκείνη την στιγμή φλερτάρει κ εμείς το σταματάμε βίαια! Ίσως σιχαινόμαστε στην ιδέα κ μόνο ότι μυρίζει λάθος σημείο.. Για εμάς είναι λάθος αλλά για εκείνο είναι σωστό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ