2012-05-19 06:03:22
Φωτογραφία για Στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στην ACTA
Μια πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην ACTΑ οργανώνεται στις 9 Ιουνίου.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 70 πόλεις στην Ευρώπη.

Η ημέρα είναι συμβολική καθώς πρόκειται χρονικά για λίγο πριν τεθεί υπό ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συνθήκη.

Η συνθήκη πλήττει βάναυσα θεμελιώδη δικαιώματα καθώς επιβάλει «αστυνόμευση» του Διαδικτύου προκειμένου να παταχθεί η πειρατεία.

Η συνθήκη ACTA σχετίζεται με τηνπροστασία της πνευματικής ιδιοκτησίαςστο διαδίκτυο όμως οι εχθροί της συνθήκης μιλούν για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου.

Υπάρχουν πολλές ενστάσεις ενάντια στην ACTA τόσο από φορείς και οργανισμούς όσο και επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη και ο ο εισηγητής της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, David Martin σύστησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην εγκρίνει τη συνθήκη καθώς ανησυχεί για τις ανεπιθύμητες συνέπειες που μπορεί να έχει η εφαρμογή της.


Σχεδόν απίθανο είναι να επικυρωθεί η συνθήκη ACTA από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα και με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται για μια μεγάλη νίκη των λαών στον αγώνα για ένα ελεύθερο ίντερνετ.

Η κα Kroes δήλωσε ότι η βιομηχανία του copyright οφείλει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στους ανθρώπους και όχι το αντίθετο.

"Είμαστε κοντά σε έναν κόσμο χωρίς SOPA και ACTA" δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ.

Η ACTA (Anti Counterfeiting Trade Agreement) έχει επικυρωθεί ήδη σε 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία όμως τα Κοινοβούλια των χωρών αρνούνται να δώσουν την έγκρισή τους επειδή οι λαϊκές αντιδράσεις είναι μεγάλες.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ