2016-12-10 15:50:22
Φωτογραφία για Υπό απειλή τα δικαιώματα των γυναικών λόγω Τραμπ
Στο στόχαστρο η άμβλωση και η παροχή υπηρεσιών υγείας Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των γυναικών θα πρέπει να είναι προσεκτικοί απέναντι στις απειλές που εγείρονται σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ όπου νέοι νόμοι ενδέχεται να περιορίσουν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και την παροχή υπηρεσιών υγείας, καθώς και στα σχέδια του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε η Γκλόρια Στάινεμ.

Κάποιες από τις πιο δεξιές πολιτικές δεν συναντώνται τόσο πολύ στην Ουάσινγκτον, αλλά σε αρκετές από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, τόνισε η υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών στη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Donor Direct Action, μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τις γυναικείες οργανώσεις.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ένας νόμος στο Τέξας, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να ενταφιάζοντα τα υπολείμματα του εμβρύου έπειτα από μια άμβλωση, κάτι που οι υπέρμαχοι του δικαιώματος των γυναικών στις αμβλώσεις χαρακτηρίζουν μη αναγκαίο, αλλά και μέσο για να ντροπιαστούν οι γυναίκες που προχώρησαν στον τερματισμό της εγκυμοσύνης τους.


Στο Οχάιο οι βουλευτές αποφάσισαν αυτή την εβδομάδα να απαγορεύεται η άμβλωση μόλις μπορεί να εντοπιστεί καρδιακός παλμός στο έμβρυο, δηλαδή ακόμη και κατά την έκτη εβδομάδα από τη σύλληψη. Αν το νομοσχέδιο επικυρωθεί θα πρόκειται για έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση στις ΗΠΑ.

Δικαστήρια έχουν ακυρώσει ανάλογα νομοσχέδια στις πολιτείες της Βόρειας Ντακότας και στο Άρκανσο, όμως οι υποστηρικτές του ελπίζουν ότι τέτοια μέτρα θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τυχόν νομικά εμπόδια υπό την προεδρία του Τραμπ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να ορίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο έναν δικαστή που τάσσεται κατά των αμβλώσεων και υποστηρίζει τον τερματισμό της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στην οργάνωση Planned Parenthood, οι κλινικές της οποίας προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες, περιλαμβανομένων των αμβλώσεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ