2016-12-11 12:23:13
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: «Καπνός» τα κονδύλια για τους εθελοντές
Πολλά ευχάριστα και ενθαρρυντικά για το περιβάλλον ακούστηκαν, με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στην Αιγιάλεια, αφού το... σχέδιο πρόληψης-φύλαξης πυρκαγιών σε δάση και ορεινούς οικισμούς λειτούργησε άψογα, αυτό όμως που παραλήφθηκε εμφανώς, ήταν το πώς -από τις αρχές Μαΐου μέχρι τέλη Οκτωβρίου- συνέβαλαν οι τοπικές εθελοντικές ομάδες προστασίας, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση.

Οπως αποκαλύπτεται, για μια ακόμα χρονιά, όλοι όσοι λειτούργησαν οικειοθελώς και υπό τις διαταγές της Πυροσβεστικής, αλλιώς ξεκίνησαν το έργο τους και αλλιώς αυτό εξελίχθηκε, αφού τα πάντα πέρασαν από τα χέρια τους, αλλά και... την τσέπη τους.

ΣΤΕΓΝΟΙ

Παρ' ότι ο Δήμος έλαβε την πρωτοβουλία, μέσω έγκαιρης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, να χρηματοδοτήσει τους εθελοντές της μεν Ομάδας «Αχαιός» με 4.500 ευρώ, της δε «Πήγασος» με 1.500 ευρώ, ώστε αυτές να καλύψουν άμεσες ανάγες εξαρτημάτων, μετακινήσεων και σύνεργων, κάτι τέτοιο ποτέ μέχρι σήμερα δεν καρποφόρησε.


Οπως ενημερώθηκε το Δημοτικό Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η αρμόδια υπάλληλος της υπηρεσίας που εγκρίνει επιτροπικά τα κονδύλια, διεμήνυσε να μην σταλούν καν στο γραφείο της στην Πάτρα, αφού δεν εγκρίνονται ως προβλεπόμενα από τον Δήμο, κάτι που φρέναρε την τυπική διαδιακσία.

ΠΑΡΑΠΟΝΟ

Αυτό που κάνει εντύπωση και το καταγγέλλει ευθέως η υπεύθυνη αντιδήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη, είναι πως για δεύτερη χρονιά φέτος, η υπηρεσία που εγκρίνει ανάλογα έξοδα του Δήμου Πατρέων δεν κάνει το ίδιο και για την Αιγιάλεια.

«Είναι άδικο να μην επιχορηγούνται οι ομάδες εθελοντών, όπως καλώς γίνεται για τις αντίστοιχες της Πάτρας. Αλλα κάνει η μία υπάλληλος και άλλα η άλλη. Είναι άδικο και θα τα ξαναστείλουμε, έστω και τώρα όλα τα έγγραφα», σημειώνει στην «Π».

ΜΟΝΟΙ

Για μια μόνιμη κατάσταση που μόνο στην Αιγιάλεια δεν αλλάζει, κάνει λόγο το μέλος του «Αχαιού» Δημήτρης Μπούρδος, που εξηγεί πως, γι' άλλη μία χρονιά, λάστιχα, αντλίες, πριόνια,καύσιμα και μηχανήματα απεγκλωβισμών, πάρθηκαν με χρήματα από τις τσέπες τους.

«Καλό θα είναι πάντως να βγει μια ανακοίνωση-διάψευση από τον Δήμο ότι πήραμε τα χρήματα, γιατί πολλά ελέχθησαν, αλλά δεν μας δόθηκε ούτε ευρώ», υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει πως δεν συνέβη το ίδιο με τον Δήμο της Πάτρας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ