2012-05-19 07:42:49
Φωτογραφία για ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις στη Νέα Δημοκρατία για την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να αλλάζει τακτική, καθώς στόχος είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό το δεδομένο επανασχεδιάζεται τόσο η προεκλογική στρατηγική που θα ακολουθηθεί όσο και η διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ.

Στόχος θα είναι να αναδειχθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να έχει η χώρα όπως και η παραμονή της στην ευρωζώνη. Επίσης θα τονίζεται επίμονα πως η ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε επίσημα την τροποποίηση του μνημονίου.

Ωστόσο, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή στον προεκλογικό αγώνα της Παράταξης, στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται έτοιμος να δεχθεί τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, σε αντίθεση με την προηγούμενη προεκλογική περίοδο που είχε πει όχι στα ντιμπέιτ.


Αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει η λογική προκειμένου να υπάρξει συσπείρωση και συνεργασίες καθώς όλοι έχουν θέση και ρόλο εφόσον το επιθυμούν, εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 τόνισε ακόμα πως είναι Μονόδρομος η Δημιουργία ενός φιλοευρωπαϊκού Μετώπου ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μείνουμε μέσα στην Ευρώπη όταν το δίλλημα είναι ευρώ ή δραχμή.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία άφησε ο Στέφανος Μάνος μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Διεργασίες λαμβάνουν χώρα στον ΛΑΟΣ, μετά την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα συγκαλέσει την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ενημερώσει τα στελέχη του για τις προθέσεις του έναντι της πρόσκλησης της ΝΔ και θα εκφράσει τις θέσεις του για την περαιτέρω πορεία του ΛΑΟΣ. Σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι δεν μπορεί να προδώσει 200 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που «άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύδη» και «δεν μπορεί να προδώσει τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα».

Πάντως, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κύριοι Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real. "Θα πάρω απόφαση συνείδησης αν ο ΛΑΟΣ δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα Σαμαρά", δήλωσε.

«Εμείς θα κατέβουμε στις εκλογές αυτόνομα. Έχουμε 200.000 ανθρώπους πίσω μας που μας ψήφισαν, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι στις απειλές, τον πόλεμο της λάσπης, στα παραμύθια, στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις» δήλωσε ο Κ. Αϊβαλιώτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. «Θυμίζω ότι μέχρι και μισό τοις εκατό μας δίνανε, για να διαμορφώσουν κλίμα. Και αν 3.000 Έλληνες δεν ψήφιζαν Χρυσή Αυγή ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αν 3000 χιλιάδες Έλληνες ψήφιζαν ΛΑΟΣ αντί να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, θα ήμασταν μέσα στη Βουλή. Για τόσο λίγο χάσαμε την είσοδο στη Βουλή, θα την πάρουμε αυτή τη φορά» τόνισε ο Κ. Αϊβαλιώτης κόβοντας τη συζήτηση για ένταξη του ΛΑΟΣ στη ΝΔ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων διαρροών στελεχών του ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ άφησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 972 ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κύρτσος. Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του κόμματος ο κ. Κύρτσος δήλωσε πως ο ΛΑΟΣ θα κατέβει αυτόνομα στις 17 Ιουνίου εκτός εάν υπάρξει κάποια σοβαρή πολιτική ανατροπή, την οποία και θα λάβει υπόψη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και τον Σταύρο Λιβαδά, υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.  Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα θέματα του εκλογικού νόμου και της εργασιακής μετενέργειας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με αυτονόητη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Επέμεινε στην ανάγκη αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το αναγκαίο στοιχείο της μετενέργειας.  Προς την κατεύθυνση αυτή η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τους Οικολόγους Πράσινους για τη διεκδίκηση των προαναφερομένων θεμάτων.

Ωστόσο, την αντίδραση των Οικολόγων Πράσινων προκάλεσαν οι φήμες για προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Επίσημες προτάσεις προεκλογικής συνεργασίας δεν έχουμε λάβει από κανέναν", δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 η Επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη διευκρινίζοντας πως ζητούν φανερές προτάσεις και όχι νέφος παλαιοκομματικών πρακτικών προκειμένου να συνεργαστούν.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η τελική απόφαση να κατέβουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα ληφθεί στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ