2012-05-19 07:57:11
Φωτογραφία για Βάζει το χέρι στην τσέπη για τον προεκλογικό του αγώνα
Ο σχεδόν βέβαιος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ και η σύζυγός του Αν διέθεσαν από 75.000 δολάρια για να συμβάλλουν στην προσπάθεια να κερδίσει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε μια πηγή στην εκστρατεία του χθες.

Το ζευγάρι διέθεσε το ποσό αυτό το μήνα στο ταμείο που χρησιμοποιούν από κοινού η εκστρατεία του Ρόμνεϊ και η εθνική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Ήταν η πρώτη, γνωστή, συνεισφορά του Ρόμνεϊ στην εκστρατεία του. Το 2008, ο Ρόμνεϊ είχε χρηματοδοτήσει την αποτυχημένη εκστρατεία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων με 44 εκατ. δολάρια.

Το ποσό είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο για δωρεές από ιδιώτες, αν και ο ίδιος ο Ρόμνεϊ μπορεί να διαθέσει απεριόριστα ποσά στην εκστρατεία του. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση ώστε να καταδειχθεί ότι ο ίδιος και η γυναίκα του δεν διστάζουν να κάνουν ισόποσες εισφορές στην εκστρατεία με εκείνες που ζητούν από άλλους.

Ο Ρόμνεϊ υπολειπόταν πολύ του Ομπάμα στη συγκέντρωση κεφαλαίων ως τον περασμένο μήνα, ώστε άρχισε να προσελκύει χρηματοδότες από κοινού με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Τον Απρίλιο, συγκεντρώθηκαν 40,1 εκατ. δολάρια από τον ίδιο και το κόμμα, ενώ ο Ομπάμα και οι Δημοκράτες συγκέντρωσαν 43,6 εκατ. δολάρια.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ