2016-12-12 08:40:07
Φωτογραφία για Χαλάει ο καιρός με βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας και βροχές
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού μετά τις ζεστές μέρες του Σαββάτου και της Κυριακής. Σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα, βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ σταδιακά οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας χώρας τη νύχτα, τις πρώτες πρωινές ώρες και προς το βράδυ.

Για αύριο Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας και πιθανόν της κεντρικής χώρας και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.

Οι βοριάδες θα είναι ισχυροί από 5 έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα:


Στην Αττική, ήλιος και πρόσκαιρη συννεφιά, δυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγα σύννεφα, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 0 έως 14 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βαθμιαία συννεφιά, πιθανή βροχή από το απόγευμα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία από μείον 4 έως 15 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα νότια, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 2 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με παροδικές νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και ο υδράργυρος από μείον 2 έως 17 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και ο υδράργυρος από μείον 2 έως 17 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Δυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και στα νότια βαθμιαία καταιγίδες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ