2016-12-12 09:17:15
Φωτογραφία για Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας – Άνοιξε η οδός Σταδίου - Τι βλέπει η Αντιτρομοκρατική
Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική Ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε στην Εφημερίδα των Συντακτών αποδείχθηκε ότι δεν ήταν φάρσα.

Στη μία και είκοσι ένας άγνωστος προειδοποιούσε για βόμβα στο υπουργείο Εργασίας. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν κρεμασμένο στην είσοδο του υπουργείου ένα σακίδιο πλάτης.

Αμέσως ενημερώθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Το όριο των 40 λεπτών που είχε δώσει ο άγνωστος που τηλεφώνησε παρήλθε. Έκρηξη δεν υπήρξε, ωστόσο οι άνδρες του ΤΕΕΜ δεν μπορούσαν να εξετάσουν το σακίδιο. Έγινε προσπάθεια εξουδετέρωσης με νερό και τότε σήμανε και δεύτερος συναγερμός. Μέσα στο σακίδιο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

Ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε και ξεκίνησε νέα έρευνα από την αρχή. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους στα πέριξ του υπουργείου Εργασίας.  Η οδός Σταδίου παρέμεινε κλειστή σχεδόν ως τις εννιά το πρωί. Στο κέντρο επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο για ώρες.


Θεωρείται δεδομένο πλέον ότι οι δράστες είχαν στόχο το υπουργείο Εργασίας. Προφανώς υπήρξε λάθος στη συνδεσμολογία και έτσι δεν έγινε έκρηξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr οι πυροτεχνουργοί μετά τη διάσπαση με νερό ανακάλυψαν ότι πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα. Η διάσπαση με νερό εξασφαλίζει ότι ο μηχανισμός δεν καταστρέφεται και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να τον εξετάσουν στα εργαστήρια. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε δεν ανέφερε όνομα οργάνωσης και έτσι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Τον "Επαναστατικό Αγώνα" ή την "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" "βλέπει" η αντιτρομοκρατική πίσω από τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, ωστόσο, ίσως και να μην υπάρξει ποτέ ανάληψη ευθύνης καθώς επρόκειτο για αποτυχημένη ενέργεια.

Υπάρχουν πληροφορίες πως οι δράστες έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητο. Ο ένας τοποθέτησε τη βόμβα στην είσοδο και στη συνέχεια το ύποπτο αυτοκίνητο απομακρύνθηκε.

Οι αστυνομικοί ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Ήδη εξετάζονται τα πλάνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, ενώ ερευνώνται και οι κάμερες καταστημάτων και υπηρεσιών κοντά στο υπουργείο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ