2016-12-12 12:57:08
Φωτογραφία για Υπόθεση σεμεδάκια: Μια νέα μόδα που έρχεται από τα παλιά [photos]
Μπορεί τα σεμεδάκια της γιαγιάς να σας φαίνονται παλιομοδίτικα αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας αλλάξουμε γνώμη και να σας δείξουμε άπειρες χρήσεις και ιδέες για να τα φέρετε και πάλι στο προσκήνιο με τους πιο μοντέρνους και εναλλακτικούς τρόπους.

Φτιάξτε ένα κάδρο

Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια τα σεμεδάκια σας είτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το σχέδιό τους για να βγει ένα ωραίο δαντελωτό σχήμα στον πίνακά σας, όπως στην εικόνα παρακάτω. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να τοποθετήσετε με προσοχή τα σεμεδάκια πάνω στον πίνακα και να τον βάψετε με μπογιά ή σπρέι.

Διακοσμήστε το τραπεζομάντιλο

Πάρτε ένα απλό μονόχρωμο τραπεζομάντιλο και ράψτε στα τελειώματα του και περιμετρικά, μερικά σεμεδάκια της αγαπημένης σας γιαγιάς. Δεν χρειάζεται τα σεμεδάκια να είναι ολόιδια μεταξύ τους, ούτε να έχουν το ίδιο μέγεθος. Ίσα-ίσα που όσο πιο ασύμμετρα ραμένα είναι τόσο πιο ενδιαφέρον θα είναι το αποτέλεσμα.


Φτιάξτε τραπεζομάντιλο από σεμεδάκια

Ενώστε διάφορα σεμεδάκια μεταξύ τους ράβοντάς τα ώστε να δημιουργηθεί ένα μακρόστενο μεγάλο τραπεζομάντιλο. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό και θα προσθέσει στιλ και χαρακτήρα στη διακόσμηση του σαλονιού ή της τραπεζαρίας σας.

Δημιουργήστε έναν πίνακα για τον τοίχο σας

Ράψτε μερικά σεμεδάκια διαφόρων σχημάτων και σχεδίων μεταξύ τους και «ντύστε» με αυτά έναν απλό μονόχρωμο καμβά. Για να κολλήσετε τα σεμεδάκια σας πάνω στον καμβά θα χρειαστείτε κόλλα κολαρισματος ή απλή κόλλα χειροτεχνίας την οποία θα βρείτε σε κάταστήματα με είδη ραπτικής. Διακοσμήστε τον τοίχο στο χολ ή στο υπνοδωμάτιο με αυτό το εντυπωσιακό έργο της αγαπημένης σας γιαγιάς.

Φτιάξτε μια εναλλακτική κουρτίνα

Με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως μπορείτε να φτιάξετε μια όμορφη κουρτίνα. Ενώστε μονόχρωμα ή πολύχρωμα σεμεδάκια και δημιουργήστε μια πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη κουρτίνα για την κουζίνα σας. Καλό είναι η κουρτίνα να μην φτάνει μέχρι το τελείωμα του παραθύρου αλλά να τελειώνει πάνω από τη μέση του για ένα πιο στιλάτο αποτέλεσμα.

Φτιάξτε κεριά βάφοντας τα σεμεδάκια

Αν δεν ενοχλεί τη γιαγιά σας που θα αλλάξετε απόχρωση στα σεμεδάκια της τότε κάντε το! Βάψτε με σπρέι τα σεμεδάκια και κολλήστε τα γύρω από γυάλινα ποτηράκια με κεριά για να τους δώσετε στιλ και μυστηριώδη χαρακτήρα.

«Ντύστε» μια λάμπα

Ντύστε το εξωτερικό μέρος ενός φωτιστικού ή ενός πορτατίφ με ένα σεμεδάκι. Η χειροποίητη αυτή δαντέλα προσθέτει στιλ στο χώρο και χαρίζει μια ρομαντική νότα στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Μπορείτε να κολλήσετε το σεμεδάκι πάνω στο φωτιστικό χρησιμοποιώντας μια κόλλα κολαρισματος ή απλή κόλλα χειροτεχνίας (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής).

Διακοσμητική βαλίτσα

Τελευταία αποτελεί μεγάλο trend η διακόσμηση παλιών βαλιτσών στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο. Κολλήστε πάνω στις vintage βαλίτσες σας μερικά σεμεδάκια για ακόμα πιο εντυπωσιακό και προσεγμένο αποτέλεσμα και χρησιμοποιήστε τις ως διακοσμητικά ή και ως τραπεζάκια.

Προσοχή

Παρόλο που υπάρχουν ένα σωρό ιδέες για να διακοσμήσετε με τα σεμεδάκια της γιαγιάς σας, θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε μην το παρακάνετε. Για παράδειγμα, το ντύσιμο μιας ολόκληρης πολυθρόνας με παλιά σεμεδάκια δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Τip

Μπορείτε να μακρύνετε την κουρτίνα σας προσθέτοντας στο τελείωμα μερικά σεμεδάκια. Αυτό το τρικ είναι υπέροχο σε περίπτωση που μόλις μετακομίσατε και συνειδητοποιήσατε πως οι παλιές κουρτίνες σας είναι πολύ κοντές στο καινούριο σας σπίτι. Για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε χωρίς ράψιμο, αγοράστε μια θερμοκολλητική υφασμάτινη ταινία, τοποθετήστε την στην ένωση και απλά σιδερώνοντας θα ενωθούν τα κομμάτια. Την ίδια ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για να κοντύνετε κουρτίνα χωρίς ράψιμο.

Διακοσμητικά μπουκάλια

Πάρτε απλά γυάλινα πολύχρωμα μπουκάλια και κολλήστε πάνω τους  σεμεδάκια. Αμέσως τα μπουκάλια σας θα αποκτήσουν στιλ και θα ανανεωθούν. Διακοσμήστε με αυτά το σαλόνι αλλά και το υπνοδωμάτιό σας.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ