2012-05-19 09:03:03
Φωτογραφία για Τελικά... ευρώ ή δραχμή;
Το παραπάνω ερώτημα βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες. Σε όλες τις εκπομπές καλούνται να απαντήσουν... πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιστήμονες και πολλές φορές διίστανται οι απόψεις.

Για παράδειγμα σε μία εκπομπή συναντήθηκαν δύο οικονομολόγοι όπου ο ένας ήταν υπέρ του ευρώ και ο άλλος υπέρ της δραχμής υπό όρους.

Η μία άποψη είναι καθαρά υπέρ του ευρώ. Οι υποστηρικτές της λένε πως η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να μείνει μέσα στην ευρωζόνη για πολλούς λόγους. Κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, κατακόρυφη πτώση βιοτικού επιπέδου των πολιτών και εκτεταμένη φτώχεια. Ωστόσο ο δρόμος είναι δύσκολος και μερικές φορές φαίνεται ότι αυτή η συνταγή δεν πάει πουθενά.

Η άλλη είναι υπέρ της δραχμής. Βέβαια αυτό θα γίνει αν η Ελλάδα διαγράψει μονομερώς το μνημόνιο και όλα τα μέτρα που φέρνει. Είναι σίγουρο ότι είναι πολύ δύσκολος δρόμος καθώς επιστροφή της χώρας στο παλαιό νόμισμα σημαίνει πτώχευση. Βέβαια, όπως και η Αργεντινή αν και δεν κάνω σύγκριση, θα φανούν σημάδια ανάκαμψης.

Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση που ήταν η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς θα αλλάξει. Όλες οι φούσκες με πλέον έχουν σκάσει και έχουμε πέσει στην ζοφερή πραγματικότητα. Και θα αλλάξει είτε με το ευρώ είτε με την δραχμή.

telalhs.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο εφευρέτης του κινητήρα Jet!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο εφευρέτης του κινητήρα Jet!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ