2016-12-13 11:17:57
Φωτογραφία για Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας 2016
Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συμμετείχε σε προσυνεδριακό... φροντιστήριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές της Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο Divani Caravel Hotel.

Το κεντρικό θέμα των οκτώ (8) συνολικά φροντιστηρίων που διοργανώθηκαν στο Divani Caravel Hotel αφορούσε την άρση των εμποδίων πρόσβασης και των ανισοτήτων στην υγεία καθώς και την αναζήτηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών. Το 3ο προσυνεδριακό φροντιστήριο, στο οποίο ο Dr. Αυγερινός συμμετείχε ως εκπαιδευτής, με την ιδιότητα και του φαρμακοποιού επιστήμονα, ανέλυσε διεξοδικά το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στην αγορά φαρμάκου, και ειδικότερα στον νοσοκομειακό τομέα, απευθυνόμενο κυρίως σε επιστήμονες υγείας από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στελέχη διοίκησης νοσοκομείων, νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς, οικονομικούς διευθυντές, στελέχη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Ε.Ο.Φ. και Ε.Π.Υ., φοιτητές και σπουδαστές Σχολών Υγείας.


Ο Dr. Αυγερινός στην ομιλία του μίλησε για την ανάγκη συμπόρευσης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων του κλάδου της υγείας, προκειμένου να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της συνειδητοποίησης από όλους της σπουδαιότητας απόκτησης βασικών γνώσεων Α' Βοηθειών, οι οποίες μπορούν να αποβούν σωτήριες για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις καθυστερημένης άφιξης των διασωστικών μέσων. Ο Dr. Αυγερινός ανέδειξε τέλος την αξία της εθελοντικής και αλληλέγγυας προσφοράς, η οποία πέρα από στάση ζωής και δείκτη πολιτισμού, έχει τεράστια συνεισφορά και στην οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Αυγερινού, ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα επίδειξη Α' Βοηθειών από τον Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή που κέντρισε την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ