2016-12-13 19:44:29
Φωτογραφία για ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Λύση στο πρόβλημα των εργατικών κατοικιών επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και φέρει την υπογραφή της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου. Όπως ανάφερε η υπουργός Εργασίας στη Βουλή, αφορά 150 οικισμούς και 11.134 κατοικίες χωρίς παραχωρητήρια ακόμη και από το 1978. «Με την τροπολογία αρχίζουμε να λύνουμε το πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε πως θα οριστεί ενιαία τιμή, δίκαιη και συμφέρουσα για τους οικιστές, αλλά και τρόποι διευκόλυνσης της πληρωμής με «σκοπό να αποκτήσουν τα σπίτια τους με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει». Η ενιαία τιμή θα καθοριστεί βάσει της παλαιότητας, γεωγραφικής θέσης, τρόπου κατασκευής κλπ. και θα είναι, όπως είπε, ευνοϊκότερη της σημερινής.

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε πως αύριο, Τετάρτη, κατατίθενται τρεις υπουργικές τροπολογίες που θα αφορούν στην παράταση για έναν ακόμα χρόνο του προγράμματος «Στέγαση κι Επανένταξη» και της σύμβασης 16 εργαζομένων στο ΕΚΑ προκειμένου να καλυφθεί, όπως είπε, ένα κενό 20 ημερών που υπάρχει από την ημερομηνία πρόσληψης μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης.

Η τρίτη τροπολογία που θα κατατεθεί, είχε προαναγγελθεί από την Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της στη συζήτηση του προϋπολογισμού και αφορά στην κατάργηση του παράβολου των 46 ευρώ που πληρώνουν ανασφάλιστοι ανάπηροι για να πάρουν πιστοποιητικό αναπηρίας στο ΚΕΠΑ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ