2016-12-14 08:47:20
Φωτογραφία για Eκτόξευση δορυφόρου των Hellas Sat και Inmarsat με την ArianSpace
H HELLAS Sat ανακοίνωσε ότι «μετά τις καθυστερήσεις που επήλθαν από την αποτυχία της εκτόξευσης του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και τη μέχρι σήμερα αποτυχία της SpaceX να επανεκκινήσει εγκαίρως το διακοπέν πρόγραμμα εκτοξεύσεων», οι εταιρείες HELLAS SAT και INMARSAT υπέγραψαν σύμβαση για την εκτόξευση του κοινού δορυφόρου HS3/IS με τη γαλλική εταιρεία εκτοξεύσεων ArianSpace.

H εκτόξευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τη γαλλική Γουιάνα, το πρώτο εξάμηνο του 2017, αφού η κατασκευή του δορυφόρου HS3/IS βρίσκεται στα τελικά στάδια συναρμολόγησης και ελέγχου στις εγκαταστάσεις της THALES ALENIA στις Κάννες.

Ο CEO της Hellas Sat Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς δήλωσε: «Ο δορυφόρος HELLAS SAT 3 θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της εταιρείας μας στην δορυφορική αγορά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Νότιας Αφρικής. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί μαζί με τους ισχυρούς μας εταίρους του Οργανισμού Inmarsat έχουμε εξασφαλίσει έγκαιρη εκτόξευση του κοινού μας δορυφόρου διασφαλίζοντας την ανάπτυξη της εταιρείας μας και των υπηρεσιών της».


Ο CTO του οργανισμού Inmarsat, Michele Franci, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την ευελιξία που επέδειξε η ARIANESPACE στην έγκαιρη διάθεση του εκτοξευτήρα ώστε ο κοινός δορυφόρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αεροπλοΐας του Inmarsat και της HELLAS SAT θα εκτοξευθεί έγκαιρα το πρώτο ήμισυ του 2017. 

Η έγκαιρη εκτόξευση του δορυφόρου θα διευκολύνει και τη λειτουργία του επιγείου δικτύου, που αναπτύσσεται από κοινού με την Deutsche Telecom και θα παρέχει Internet υψηλών ταχυτήτων στους επιβάτες των αεροπλάνων που υπερίπτανται της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ