2016-12-15 10:14:32
Φωτογραφία για Το Skype μεταγλωττίζει τηλεφωνήματα σε πραγματικό χρόνο
Ακόμα και σήμερα τα γλωσσικά εμπόδια θεωρούνται ένας από τα σοβαρότερα προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων σε προσωπικό, επαγγελματικό, επιχειρηματικό, ακόμα και πολιτικό επίπεδο – τα παραδείγματα είναι πολλά. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι στο άμεσο μέλλον η τεχνολογία θα δώσει την απάντηση, αφού συστήματα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο δοκιμάζονται ήδη από την προηγούμενη δεκαετία και πλέον ενσωματώνονται σε εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Το Skype , η γνωστή εφαρμογή επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων και βίντεο-κλήσεων, διαθέτει ήδη τη σχετική δυνατότητα απευθείας φωνητικής μεταγλώττισης και γραπτής μετάφρασης στις κλήσεις εντός της εφαρμογής.

 Πλέον, επεκτείνει την παροχή μεταγλώττισης και στα τηλεφωνήματα που γίνονται μέσω της εφαρμογής προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Για να έχει ο χρήστης του Skype πρόσβαση στη σχετική δυνατότητα θα πρέπει να εγγραφεί δωρεάν στο Windows Insider Program, να έχει εγκατεστημένη την τελευταία beta (δοκιμαστική) έκδοση της εφαρμογής και να πιστώσει μονάδες κλήσεων στον λογαριασμό του.


Για την ώρα, η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο γίνεται μεταξύ εννέα γλωσσών: αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, κινέζικα (μανδαρίνικα), ιταλικά, πορτογαλικά (βραζιλιάνικα), αραβικά και ρώσικα. Στο σχετικό πρόγραμμα εξέλιξης της αυτόματης μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο συμμετέχουν εθελοντικά μηχανικοί της Microsoft διαφόρων εθνοτήτων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους περίπου 120 Έλληνες που εργάζονται στην έδρα της εταιρείας στο Ρέντμοντ του Σιάτλ.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ