2016-12-15 19:50:24
Φωτογραφία για ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ
Μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα "πέρασε" από τη Βουλή με 196 "Ναι" η τροπολογία για το βοήθημα σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και συγκεκριμένα με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Απουσίαζαν ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, 14 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ, πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από ''Το Ποτάμι'', οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η Ν.Δ. μετά από σύσκεψη που έγινε το πρωί αποφάσισε να δηλώσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να μην γίνουν συμμέτοχοι στην ανικανότητα και τους τυχοδιωκτισμούς του Πρωθυπουργού.

Επίθεση στην Κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ. εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη που είπε «Ναι» στην τροπολογία, «με επισήμανση στον τυχοδιωκτισμό του Τσίπρα και εντολή για πολύ αιχμηρές τοποθετήσεις». "Ναι" είπε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το πρωί κράτησε αποστάσεις. Όπως είπε θα έπρεπε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να απέχει από την ψηφοφορία καθώς δημιουργείται ψευδής εντύπωση ενός μετώπου στήριξης της Κυβέρνησης.


«Ναι» είπε και το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι: «Το σκηνικό της δήθεν αντιπαράθεσης με τους δανειστές, που στήνει η κυβέρνηση, με αφορμή τη ''13η σύνταξη- μαϊμού'', έχει στόχο να στρώσει το έδαφος για να περάσει το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, που δρομολογεί στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης».

Στο ''Ποτάμι'' αποφάσισαν να απέχουν από την ψηφοφορία. Ο Κώστας Μπαργιώτας που τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια στάθηκε στο σκηνικό ρήξης της κυβέρνησης με τους θεσμούς και αναρωτήθηκε αν θέλει να το κάνει «Κούγκι».

Στην Ένωση Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης αρχικά είχε αποφασίσει να πει «Ναι» στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους και τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, ωστόσο και αυτός επέλεξε την αποχή. Μάλιστα ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για ''α λα καρτ'' πρόσκληση προς συναίνεση του Τσίπρα και κάλεσε την Κυβέρνηση να βγάλει μόνη της το φίδι από την τρύπα. 

Γενικότερα, η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ώστε να σταλεί ένα μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, προκάλεσε εντάσεις και συγκρούσεις. Ενδεικτική είναι η σφοδρή αντιπαράθεση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με τον βουλευτή της Ν.Δ. Μάριο Σαλμά. Ο Υπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. για πλήρη ταύτιση με τις απόψεις Σόιμπλε από τον οποίο, όπως είπε, η Κυβέρνηση δέχεται «πισώπλατες μαχαιριές» και κάλεσε τη Ν.Δ. να πάρει θέση. «Να γνωρίζει ο λαός και οι συνταξιούχοι τι πρεσβεύετε, αλλιώς μου θυμίζετε το γνωστό ότι “ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος” γιατί δολοφονικές ήταν οι πολιτικές σας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Η καλή στρατεία»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Η καλή στρατεία»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ