2016-12-15 21:13:10
Φωτογραφία για Μετέφεραν ναρκωτικά με φουσκωτό στις ακτές της Ηπείρου!
Σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση που έγινε χτες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή, από την Αλβανία στην Ελλάδα, σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στην Ευρώπη.

Συνολικά συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για επτά Έλληνες, (έξι άνδρες, ηλικίας από 20 έως 48 ετών και μία 19χρονη) και τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, (τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 36 και 40 ετών και μία 21χρονη), ενώ κατασχέθηκαν 258 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν τα ναρκωτικά με φουσκωτό σκάφος στις ακτές της Ηπείρου και στη συνέχεια τα φόρτωναν σε ενοικιασμένα αυτοκίνητα, με τα οποία έφταναν στον τελικό προορισμό τους.


Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχε ο 40χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ο οργανωτής των θαλάσσιων μεταφορών της κάνναβης από την Αλβανία, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Ο 33χρονος ομοεθνής του, ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή της κάνναβης από το φουσκωτό σκάφος και συντονιστής των χερσαίων μεταφορών στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι είχαν επιμερισθεί την ευθύνη της ασφαλούς μεταφοράς (προπομποί), της αποθήκευσης, της διακίνησης και της προετοιμασίας για την εξαγωγή, μέρους των ποσοτήτων ναρκωτικών, στο εξωτερικό.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε σε λιμένα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας το φουσκωτό σκάφος, με το οποίο είχαν μεταφερθεί οι ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία και κατασχέθηκε.

Συνολικά, από τις έρευνες σε χώρους, σπίτια και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας και το Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας, εκτός από την κάνναβη, 2,9 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA, 5.730 ευρώ, 100.200 λεκ Αλβανίας, δύο ζυγαριές ακριβείας, 35 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένας μεταλλικός τρίφτης και μια σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ