2016-12-16 01:31:04
Φωτογραφία για Εξώδικο ΠΦΣ για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Το γάντι σηκώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αποστέλλοντας εξώδικη δήλωση για το θέμα των διαρκών ελλείψεων σε φάρμακα.

Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος οι φαρμακοποιοί γίνονται καθημερινά «μπαλάκι» μεταξύ φαρμακαποθηκών και εταιρειών, ενώ οι ελλείψεις έχουν φθάσει σε τραγικό σημείο. Με αφορμή συγκεκριμένη περίπτωση εσταλη για το θέμα εξώδικος δήλωση προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Ε.Ο.Φ., τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος καταγγέλλει πρακτικές που στερούν από τα Φαρμακεία φάρμακα, με «παράνομους περιορισμούς» στον εφοδιασμό των φαρμακείων.

«Φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακαποθήκες εκτελούν μερικώς ή και καθόλου τις παραγγελίες από τα φαρμακεία, κατά το δοκούν, αυθαιρέτως και εκτός πραγματικότητας, προμηθεύοντας εν τέλει τα φαρμακεία με ελάχιστα φάρμακα και εμβόλια από τα αιτούμενα», υποστηρίζει ο ΠΦΣ στην εξώδικο δήλωση.

Έτσι με το εξώδικο, ο ΠΔΣ ζητάει να διευκρινιστεί:

α) αν οι ποσότητες φαρμάκων που διαθέτουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στην ελληνική αγορά είναι επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών σύμφωνα με τις ανωτέρω κείμενες διατάξεις, και

β) που διοχετεύονται τα φάρμακα που προμηθεύονται οι φαρμακαποθήκες από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ